Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑπόφαση ορόσημο της ΠΟΞ για την ελληνική ξενοδοχία
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Απόφαση ορόσημο της ΠΟΞ για την ελληνική ξενοδοχία

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία, η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), η οποία πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣ». Η εν λόγω απόφαση αποτελεί «σταθμό» στο πλαίσιο της προσπάθειας…

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία, η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), η οποία πραγματοποιήθηκε<...>στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣ». Η εν λόγω απόφαση αποτελεί «σταθμό» στο πλαίσιο της προσπάθειας ενοποίησης της εκπροσώπησης του τουριστικού τομέα της χώρας.

Μεταξύ άλλων, βάσει αυτού του μνημονίου συνεργασίας, η ΠΟΞ θα συμμετέχει σαν τακτικό μέλος στον ΣΕΤΕ, παραμένοντας, αυτοτελής και αυτοδιοίκητη στις δραστηριότητες που ασκεί ως συνδικαλιστικός ξενοδοχειακός φορέας της χώρας, ενώ παράλληλα, αναγνωρίζεται από τον ΣΕΤΕ ως αποκλειστικός εκφραστής των θέσεων της Ελληνικής Ξενοδοχίας.

Στο πλαίσιο της ένταξης της Ομοσπονδίας, ο ΣΕΤΕ θα προχωρήσει στην Γενική Συνέλευση του σε τροποποίηση του Καταστατικού του, καθιερώνοντας θέση Α’ Αντιπροέδρου, την οποία θα καταλαμβάνει, ex officio, ο εκάστοτε Πρόεδρος της ΠΟΞ.

Χαιρετίζοντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, την χαρακτήρισε «ιστορική όσο και γενναία» και υπογράμμισε ότι η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να αγωνίζεται, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, απέναντι στα μέλη της και στην Ελληνική Ξενοδοχία, για την ενότητα τόσο του ξενοδοχειακού κλάδου, όσο και του τουριστικού τομέα που θα είναι «ο μεγάλος κερδισμένος αυτής της απόφασης».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Σταύρος Ανδρεάδης, εξέφρασε την βαθιά του ικανοποίηση και τόνισε ότι στο εξής «…με σεμνότητα… θα πρέπει όλοι να φανούμε αντάξιοι αυτού που ζητάει ο Ελληνικός Τουρισμός, μίας ενιαίας και ισχυρής φωνής».

Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, κ. Γεράσιμος Φωκάς, χαρακτήρισε την απόφαση ως «πολύ σημαντικό βήμα» και τόνισε ότι οι συνθήκες που διέπουν σήμερα το ευρύτερο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον απαιτούν την ενότητα του κλάδου και την ισχυρή του θέση απέναντι στο Κράτος. Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι σύντομα το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος θα υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση στην κατεύθυνση της διεύρυνσης του.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΞ, εγκρίθηκαν ο ισολογισμός του 2007, ο προϋπολογισμός του 2008 και τα πεπραγμένα της Διοίκησης.

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, ακολούθησε εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Aρη Σπηλιωτόπουλο, στην οποία παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Αθανάσιος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ηρακλής Βάλβης, και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στέφανος Βλαστός.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Ανδρεάδης έθεσε υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης τα κύρια ζητήματα, που απασχολούν αυτήν την περίοδο τον Ξενοδοχειακό Κλάδο, μεταξύ των οποίων η ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά ξενοδοχεία λόγω των αρνητικών διεθνών συγκυριών, η οριστικοποίηση του πλαισίου της ρύθμισης για την λειτουργική τακτοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων, η οριστική διευθέτηση των δυσλειτουργιών που παρατηρούνται στη διαδικασία (και τα δικαιολογητικά) χορήγησης αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και κολυμβητικών δεξαμενών εντός κυρίων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, η αναθεώρηση του καθεστώτος του Τέλους Παρεπιδημούντων, οι πρόσθετες επιβαρύνσεις για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που προκύπτουν από το νέο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας κ.α.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024