Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπογραφή των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού
Παροχές Οργανισμού Εργατικής Εστίας 2010

Απογραφή των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στο πρόγραμμα των παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, ο ΕΔΟΕΑΠ μερίμνησε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των μελών του. Κλιμάκιο υπαλλήλων του ΟΕΕ προσήλθε…

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στο πρόγραμμα των παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, ο ΕΔΟΕΑΠ<...> μερίμνησε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των μελών του. Κλιμάκιο υπαλλήλων του ΟΕΕ προσήλθε στον Οργανισμό, προκειμένου να πραγματοποιήσει την απογραφή των ασφαλισμένων για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού 2010 και τη διανομή των δελτίων θεαμάτων, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των μελών από την πολύωρη αναμονή στα τοπικά γραφεία εξυπηρέτησης του ΟΕΕ.

Όπως είχε εγκαίρως ενημερώσει ο ΕΔΟΕΑΠ τα μέλη του, ειδικά αυτή τη χρονιά, λόγω της ιδιαίτερης οικονομικής κατάστασης, ο ΟΕΕ είχε θέσει εκ των προτέρων το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στο εισόδημα των συμμετεχόντων (πέραν των κοινωνικών κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη κάθε έτος), όσον αφορά στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση υπέρβασης του αριθμού των 550.000 δελτίων κατά την απογραφή, ο ΟΕΕ ανακοίνωσε πως η χορήγηση της παροχής θα γίνει με βάση κατά περίπτωση το συνολικό ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ώστε να επιτευχθεί με αυτόν τον τρόπο δικαιότερη διανομή των δελτίων και να λάβουν την παροχή-πρωτίστως-οι έχοντες χαμηλότερο εισόδημα.

Ο ΕΔΟΕΑΠ, προέβη σε συνεννόηση με το Υπουργείο Απασχόλησης και τον ΟΕΕ, επιδιώκοντας η διανομή των δελτίων του Κοινωνικού Τουρισμού να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους για μεγαλύτερο αριθμό ασφαλισμένων του. Ωστόσο, λόγω της αθρόας συμμετοχής όλων των δικαιούχων σε συνδυασμό με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, το Υπουργείο Απασχόλησης διαβεβαίωσε τον ΕΔΟΕΑΠ πως το εισοδηματικό κριτήριο αποτελεί μέτρο που θα εφαρμοστεί απαρέγκλητα σε όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, ανεξαρτήτως επαγγελματικού κλάδου. Βάσει των επισήμων διαβεβαιώσεων της Πολιτείας, όλοι οι συμμετέχοντες στην απογραφή θα αντιμετωπιστούν ισότιμα, πάντα μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ, “το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΕ στην από 30/3/2010 συνεδρίασή του, καθόρισε τα κατωτέρω όρια εισοδήματος για τη χορήγηση δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού στους απογραφέντες δικαιούχους στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού 2010:
1) Μεμονωμένα άτομα δικαιούχοι, ανά αίτηση 17.000 ευρώ (ατομικό/οικογενειακό εισόδημα)
2) Δύο άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση 25.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα)
3) Τρία άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση 33.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα),τέσσερα άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση, ΟΧΙ πολύτεκνοι 41.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα)
4) Πολύτεκνοι 50.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα)

Κατόπιν αυτού, όσοι από τους απογραφέντες δικαιούχους υπερβαίνουν τα ανωτέρω όρια εισοδήματος δεν θα λάβουν δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2010 και έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε άλλα προγράμματα του ΟΕΕ, ήτοι: θαλάσσιες εκδρομές-Κρουαζιέρα και θερινό εκδρομικό πρόγραμμα έτους 2010.»

Με τα φετινά δεδομένα, οφείλουμε να σεβαστούμε την ισχύ της προτεραιότητας στη χορήγηση της παροχής του Κοινωνικού Τουρισμού σε όσους έχουν χαμηλό εισόδημα.

Ευελπιστούμε ότι θα κατανοήσετε την αλλαγή στον τρόπο χορήγησης της παροχής του Κοινωνικού Τουρισμού φέτος και θα συμμεριστείτε την ανάγκη να εξυπηρετηθούν οι συνάδελφοί μας, οι οποίοι πραγματικά την έχουν ανάγκη”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024