Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΑπόπειρα για δημιουργία ταυτότητας ελληνικού πρωινού στα ξενοδοχεία
1o Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας

Απόπειρα για δημιουργία ταυτότητας ελληνικού πρωινού στα ξενοδοχεία

Μία νέα πρόταση πρωινού με την ονομασία “Kalimera Breakfast”, το οποίο θα φέρει την ελληνική σφραγίδα και θα προωθεί τον προορισμό Ελλάδα στο διεθνές πελατολόγιο των τουριστικών επιχειρήσεων θα βρεθεί στο επίκεντρο του συνεδρίου για την εγχώρια γαστρονομία. Το συνέδριο αυτό αναμένεται να αποτελέσει…

Μία νέα πρόταση πρωινού με την ονομασία “Kalimera Breakfast”, το οποίο θα φέρει την ελληνική σφραγίδα και θα προωθεί τον προορισμό Ελλάδα στο διεθνές πελατολόγιο<...> των τουριστικών επιχειρήσεων θα βρεθεί στο επίκεντρο του συνεδρίου για την εγχώρια γαστρονομία. Το συνέδριο αυτό αναμένεται να αποτελέσει το 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας “Kalimera Breakfast”, το οποίο διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και η ARTION Conferences & Events στις 5 Φεβρουαρίου 2011, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης για την Τροφοδοσία και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων και μονάδων Μαζικής Εστίασης HORECA 2011.

Ο επισκέπτης ενός καταλύματος, πόλης ή διακοπών, φεύγοντας παίρνει μαζί του την ανάμνηση του καλού ή του κακού ύπνου, τις εντυπώσεις του φαγητού και των υπηρεσιών που προσφέρει το προσωπικό του καταλύματος. Έχει διαπιστωθεί πως σημαντικός παράγοντας για την επαναλαμβανόμενη επιλογή του ίδιου καταλύματος από τους πελάτες είναι αυτά ακριβώς τα στοιχεία.

Ο δυνητικός ταξιδιώτης στην επιλογή ενός προορισμού διακοπών σε πόλη ή σε περιοχή αναψυχής θα λάβει σοβαρά υπόψη του τον παράγοντα του φαγητού που προσφέρει η χώρα, η πόλη και το κατάλυμα που θα επιλέξει, καθώς το γεύμα που είθισται να παίρνουν οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι επισκέπτες/ πελάτες είναι εκείνο του πρωινού. ΓιΆαυτόν το λόγο, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό το κάθε προσφερόμενο γεύμα προς τους επισκέπτες να διαθέτει τα ξεχωριστά εκείνα στοιχεία που αναφέρονται στην ποιότητα αλλά και στη χώρα, ακόμα και στην περιοχή που βρίσκεται το κατάλυμα.

Είναι σημαντικό να υπάρχουν στοιχεία ταυτότητας στο φαγητό και επειδή τελικά το πρωινό είναι ένα γεύμα που συνήθως συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του καταλύματος, αποτελεί και ένα μέσο κατάδειξης των ιδιαίτερων προϊόντων αλλά και γεύσεων μιας χώρας ή και περιοχής.

Σε μια εποχή που όλες οι χώρες, οι περιοχές και τα καταλύματα προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες και να επιτύχουν την επανάληψη πελατών προηγούμενων επισκέψεων, το πρωινό σήμερα προσφέρεται ως ένα προϊόν που θα μπορέσει να γίνει λόγος επιβεβαίωσης σωστής επιλογής για τον επισκέπτη.

Ένας άλλος παράγοντας που υποστηρίζει την προσφορά ενός πρωινού που θα συμπεριλαμβάνει και τοπικές γεύσεις αφορά και σε αυτήν ακριβώς την κατανάλωση τοπικών προϊόντων και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας της χώρας, αλλά και της περιοχής που βρίσκεται το κατάλυμα. Ταυτόχρονα αποτελεί και ένα προϊόν που προσφέρεται για τη διαφοροποίηση και ταυτοποίηση του προορισμού.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων και της Εστίας.

Για την προώθηση των δράσεων της Λέσχης Αρχιμαγείρων -με πρόεδρο τον κ. Μίλτο Καρούμπα– αποφασίστηκε και δρομολογήθηκε η διοργάνωση του 1ου Εθνικού Συνεδρίου Γαστρονομίας, με τη συμμετοχή πολλών τουριστικών, επισιτιστικών, επαγγελματικών και εκπαιδευτικών φορέων, με σκοπό τη δημιουργία νέων δεδομένων για το τουριστικό μας προϊόν και την προώθηση του μέσα από την Ελληνική Γαστρονομία στο διεθνές στερέωμα. Το 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας, απευθύνεται σε όλους τους τουριστικούς φορείς, ξενοδόχους, εστιάτορες και σε όλους τους επαγγελματίες των επισιτιστικών επιχειρήσεων, καθώς και σε σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024