Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑρνητική χρονιά το 2005 με πολλές αγοραπωλησίες ξενοδοχειακών μονάδων

Αρνητική χρονιά το 2005 με πολλές αγοραπωλησίες ξενοδοχειακών μονάδων

Μπαράζ αγοραπωλησίας ξενοδοχείων μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, προβλέπει σε πανελλαδική κλίμακα και για τα προσεχή έτη, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής κ. Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας στην […]

Μπαράζ αγοραπωλησίας ξενοδοχείων μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, προβλέπει σε πανελλαδική κλίμακα και<...> για τα προσεχή έτη, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής κ. Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel.

Όπως εξήγησε ο κ. Ρέτσος στον κ. Χάρη Ντιγριντάκη το 2005 αναμένεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να είναι μια ακόμη αρνητική χρονιά με αποτέλεσμα μετά από 5 πτωτικά έτη για το οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών, εκατοντάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να είναι στο “κόκκινο”. Τούτο όπως ανέφερε αναμένεται να διογκώσει τις συνθήκες λειτουργίας των εν λόγω επιχειρήσεων με αποτέλεσμα πολλές να προσφύγουν στην πώληση της μονάδας τους.

Αναφερόμενος στις πρόσφατα ανακοινωθείσες ανακλήσεις αδειών ξενοδοχείων από την πολιτεία ο γενικός γραμματέας της ΕΞΑ σημείωσε ότι αυτό γίνεται, όπως ανέφερε, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων, για τη διασφάλιση της προστασίας των τουριστών. Ωστόσο, η έντονη δημοσιότητα της κίνησης αυτής είναι για τον κ. Ρέτσο ικανή να αποτελέσει επικοινωνιακό σφάλμα ειδικά την περίοδο αυτή, 2 μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς συχνά τέτοια γεγονότα αξιοποιούνται αρνητικά από τα ΜΜΕ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Ρέτσος τόνισε πως το ζήτημα της αδειοδότησης εν γένει αποτελεί το μεγαλύτερο και πάγιο πρόβλημα του τουριστικών επιχειρήσεων, που οφείλεται στην έλλειψη συντονισμού των αρμοδιοτήτων των φορέων της πολιτείας και του κλάδου. Η απλοποίηση αυτής της διαδικασίας και ο χωρισμός των αρμοδιοτήτων καθίσταται για την ΕΞΑ, επιτακτική ανάγκη ώστε να μπορέσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να λειτουργήσουν σωστά και αποδοτικά για τον τουρισμό.

Ακόμη, αναφερόμενος στα χαμηλά συμβόλαια με τα οποία αρκετοί ξενοδόχοι κυρίως στην περιφέρεια, προσφέρουν το προϊόν τους, ο γενικός γραμματέας της ΕΞΑ επεσήμανε πως φέτος, διανύουμε την 4η συνεχόμενη χρονιά αρνητικών μεγεθών. Οι επιχειρηματίες συνεπώς, είτε γιατί έχουν συσσωρευμένα χρέη από τις προηγούμενες “κακές” χρονιές, είτε γιατί φοβούνται την έλευση μιας τρίτης, προσπαθούν να εξασφαλίσουν την μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα των δωματίων τους ακόμα και εις βάρος των κερδών τους. Ο γενικός γραμματέας της ΕΞΑ πιστεύει ότι τώρα γεννιούνται οι συνθήκες για να ξαναγεννηθεί ο τουριστικός προορισμός της Αθήνας επισημαίνοντας την πρόσθετη ανάγκη δημιουργίας Συνεδριακού-Εκθεσιακού Κέντρου ομιλώντας και για τον ανασχεδιασμό άχρηστων για μετά την Ολυμπιάδα Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024