Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΑρωμα Ελλάδας στην Αυστρία
Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας

Αρωμα Ελλάδας στην Αυστρία

Το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, σε συνεργασία με την Gallerie Steiner, διοργάνωσε πρόσφατα τα εγκαίνια έκθεσης έργων του γνωστού Αυστριακού ζωγράφου, Helmut Kand. Τα έργα του διάσημου καλλιτέχνη είναι εμπνευσμένα κυρίως […]

Το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, σε συνεργασία με την Gallerie Steiner, διοργάνωσε πρόσφατα τα εγκαίνια έκθεσης έργων του γνωστού Αυστριακού ζωγράφου, Helmut Kand. Τα έργα του διάσημου καλλιτέχνη είναι<…> εμπνευσμένα κυρίως από την Ελλάδα, (ζωγραφική, γλυπτά). Ήταν μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με εικόνες Αιγαίου και άρωμα Ελλάδας.

O Prof. Helmut Kand, θεωρείται από τους πλέον διακεκριμμένους σύγχρονους ζωγράφους της Αυστρίας. Η θεματογραφία των έργων του πηγάζει κυρίως από το Αιγαιοπελαγίτικο τοπίο και συγκεκριμένα από την Ίο (όπου εργάζεται κάθε καλοκαίρι). Η τέχνη του, «ταξιδεύει στο μεταφυσικό Αιγαίο» (Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης). Λάτρης της Ελλάδας και κυρίως των Κυκλάδων και της Κρήτης, ο Helmut Kand έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες εκθέσεις σε μεγάλες και γνωστές Gallery ανά τον κόσμο (πολλές εκ των οποίων στην Αθήνα), αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και διακρίσεις.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο καλλιτέχνης παρουσίασε και το βιβλίο/λεύκωμα του, το οποίο είναι αφιερωμένο στη χώρα μας. Τη βραδιά πλαισίωσε μουσικά η γνωστή μέτσο σοπράνο κ. Αλεξάνδρα Γκράβας μεταφέροντας με τη μοναδική ερμηνεία της, τη νοσταλγία των έργων του Χατζιδάκη. Οι καλεσμένοι (300 άτομα) από τον πολιτικό, πολιτειακό και τουριστικό κλάδο της Αυστρίας, ταξίδεψαν για μερικές ώρες στα ελληνικά νησιά. Το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας συνεχίζει την προβολή της Ελλάδας μέσα από ξεχωριστές και μοναδικές πρωτοβουλίες, όπως η έκθεση φωτογραφιών του ΕΟΤ (στα ανάκτορα του Hofburg), εκθέσεις ζωγραφικής, κινηματογραφικές πρεμιέρες (ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ), εκθέσεις μουσείων (Kunsthistorische Museum Wien) και άλλες εκδηλώσεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024