Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑύξηση 37% των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα την τελευταία διετία
Τουριστική πολιτική

Αύξηση 37% των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα την τελευταία διετία

Νέοι γαλλικοί Tour Operators εισέρχονται στην ελληνική αγορά και ιδιαίτερα από γραφεία που διακινούσαν τουρίστες στις αραβικές χώρες. Επίσης, υπάρχει από τη Γαλλία αύξηση 12% των προγραμματισμένων πτήσεων τσάρτερ για το 2015. Ακόμη, αύξηση των προκρατήσεων μέσω Internet και αύξηση 10-12% των προκρατήσεων για group.

Την έκθεση με θέμα “Ρόδος Ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής” στο Μουσείο του Λούβρου, που είναι αφιερωμένη στη Ρόδο, επισκέφθηκε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη. Η υπουργός Τουρισμού ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης που περιλαμβάνει ευρήματα από τους μυκηναϊκούς τάφους της Πυλώνας, αλλά και από τους τάφους του 11ου αι. π.Χ. που βρέθηκαν πρόσφατα στην περιοχή της Αγίας Αγάθης στο Χαράκι.

Η κα Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της τόνισε ότι η έκθεση αυτή, που γίνεται  σε ένα από σημαντικότερα Μουσεία του κόσμου, συμβάλλει καθοριστικά στη προβολή του ελληνικού τουρισμού και ιδιαίτερα των Δωδεκανήσων. Επίσης είπε ότι πραγματοποιείται σε μια εποχή που ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε σταθερή άνοδο.

Η υπουργός Τουρισμού με την ευκαιρία της επίσκεψης της στο Παρίσι συναντήθηκε με εκπροσώπους ταξιδιωτικών οργανισμών και Γάλλους επιχειρηματίες και συζήτησαν για θέματα που αφορούν στον τουρισμό και τις επενδύσεις. Σύμφωνα με στοιχεία από τη γαλλική αγορά η τουριστική κίνηση προς Ελλάδα την τελευταία διετία είχε αύξηση συνολικά 37%, η οποία αναλύεται σε 20% το 2013 σε σχέση με το 2012 και 17% φέτος σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τη χώρα μας 1.400.000 Γάλλοι τουρίστες.

Η τάση για το 2015 είναι ανοδική. Νέοι Tour Operators εισέρχονται δυναμικά στην ελληνική αγορά  και ιδιαίτερα από γραφεία που διακινούσαν τουρίστες στις αραβικές χώρες. Επίσης, υπάρχει από τη Γαλλία  αύξηση 12% των προγραμματισμένων πτήσεων τσάρτερ για το 2015. Ακόμη, αύξηση των προκρατήσεων μέσω Internet και αύξηση των προκρατήσεων για group της τάξεως του 10% έως 12%.   

Η κα Κεφαλογιάννη είχε συνάντηση και με τον κ. Steve Gentili, πρόεδρο της Τράπεζας Bred (η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Γαλλίας) και πρόεδρο του Forum Francophone. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα των επενδύσεων από γαλλικές εταιρείες ή από γαλλόφωνες χώρες στην Ελλάδα και προτάθηκε από τον κ. Gentili, η διοργάνωση ελληνογαλλικού συνεδρίου στις Κάννες, με σκοπό την ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών στη χώρα μας.

Η κα Κεφαλογιάννη τον ενημέρωσε για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Μεταρρυθμίσεις που όπως είπε  δημιουργούν ένα φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις στη χώρα μας. Επίσης είπε, ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να επενδύει περί τα 500 εκατ. ευρώ το χρόνο σε τουριστικές υποδομές για την επόμενη πενταετία. Τα κεφάλαια αυτά- τόνισε στο συνομιλητή της, θα προέλθουν από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Τέλος, η κα Κεφαλογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στην οικονομική εφημερίδα “La Tribune”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024