Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧ. Θεοχάρης προς ΣΥΡΙΖΑ: 'Eπενδύσατε στην πτώχευση του ελληνικού τουρισμού και αποτύχατε'
Τουριστική πολιτική

Χ. Θεοχάρης προς ΣΥΡΙΖΑ: 'Eπενδύσατε στην πτώχευση του ελληνικού τουρισμού και αποτύχατε'

Σταχυολογώντας τα αποτελέσματα της πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι μεγάλοι κολοσσοί, όπως η TUI, η DER, η JET2 και η FTI επεκτείνουν το πρόγραμμά τους βαθιά μέσα στο Νοέμβριο για πρώτη φορά και ενδεχομένως και στο Δεκέμβριο, ανάλογα και με τις υγειονομικές εξελίξεις.

“Eπενδύσατε στην πτώχευση του ελληνικού τουρισμού και αποτύχατε. Παίξατε με την αγωνία και το μέλλον χιλιάδων εργαζόμενων και επιχειρηματιών του τομέα. Διαψευστήκατε για μια ακόμα φορά. Ακολουθείτε την αντιπολίτευση της καμένης γης. Δεν εκφράσατε αγωνίες, αιτήματα, πολιτικές. Ποντάρατε στην ανεργία, στην οικονομική καταστροφή, στον ανθρώπινο πόνο. Και χάσατε”. Με αυτές τις φράσεις απάντησε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το “άνοιγμα” του τουρισμού, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Και συνέχισε την κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “συζητάμε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης συνολικά, πρόταση που δεν είχε το σθένος να κάνει ο κ. Τσίπρας και για αυτό κρύβεται πίσω από τον πτωχευτικό κώδικα και τον κ. Σταϊκούρα”.

Ο υπουργός Τουρισμού παρουσίασε αναλυτικά το εκτεταμένο και οργανωμένο σχέδιο ανοίγματος του Τουρισμού που εκπονήθηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, τους υγειονομικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ υπογράμμισε και τη σημασία του πρωτοπόρου συστήματος “EVA”, το οποίο βελτίωσε την αποτελεσματικότητα των ελέγχων, παρείχε ενημέρωση για την κατάσταση μιας χώρας μέχρι και δύο εβδομάδες πριν ώστε να “κλείνουμε” τα σύνορα νωρίτερα και επέτρεψε να βλέπουμε πού έχουμε “συγκέντρωση” πιθανών κρουσμάτων από το εξωτερικό στα σύνορά μας.

Παράλληλα, η χώρα ήταν ενεργή προωθητικά με συνδιαφήμιση, με το “Greece From Home”, “Destination Greece – Health First” και “Endless Greek Summer”, συνεργάστηκε με την Κρουαζιέρα και “άνοιξε” από τις πρώτες χώρες, ενέργειες που συνέβαλαν στην επέκταση της τουριστικής σεζόν.

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων του τουρισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: “Μόνο εσείς δεν ακούσατε για την επιστρεπτέα προκαταβολή, για το πρόγραμμα ‘ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ’, για τα δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου, για τη μείωση των ενοικίων κατά 40% και τόσα άλλα μέτρα”, ενώ ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα προχωρήσει και σε νέα προγράμματα εσωτερικού τουρισμού για την ενίσχυση των χειμερινών προορισμών και παράλληλα θα επεκτείνει το ήδη υπάρχον πρόγραμμα και τον επόμενο χρόνο. “Την ίδια επέκταση για του χρόνου θα υλοποιήσουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και για τα προγράμματα ‘voucher’ του ιδιωτικού τομέα” επισήμανε ο Υπουργός Τουρισμού.

Σταχυολογώντας τα αποτελέσματα της πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι “μεγάλοι κολοσσοί, όπως η TUI, η DER, η JET2 και η FTI επεκτείνουν το πρόγραμμα τους βαθιά μέσα στο Νοέμβριο για πρώτη φορά και ενδεχομένως και στο Δεκέμβριο, ανάλογα και με τις υγειονομικές εξελίξεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά τη θεσμοθέτηση ενιαίου PLF στο ελληνικό πρότυπο”. Ο Υπουργός Τουρισμού παρουσίασε και σειρά δημοσιευμάτων ξένων μέσων διεθνούς κύρους με διθυραμβικά σχόλια για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό.

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στα έσοδα του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι “ποτέ δε βάλαμε ποσοτικούς στόχους. Μόνο ποιοτικούς. Και τους πετύχαμε όλους, ενώ όσοι άνοιξαν στηρίχθηκαν με τη φετινή κίνηση, η οποία όπου και να ρωτήσετε, στη Ρόδο, στην Κρήτη, στην Κω ή στην Κέρκυρα, θα σας πουν πως ήταν ανέλπιστη”.

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι “η πρόταση μομφής δεν έχει καμία βάση, καθώς το νομοθετικό έργο του Χρήστου Σταϊκούρα είναι σημαντικότατο, η ομαλοποίηση του δανεισμού πρωτοφανής, επιτυγχάνοντας μέχρι και αρνητικά επιτόκια δανεισμού και η ολοκλήρωση όλων των αξιολογήσεων με άμεσο και θετικό τρόπο, συστηματική”.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Θεοχάρης απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: “Ξέρετε γιατί δεν κάνατε τόσον καιρό πρόταση μομφής; Γιατί είστε πολιτικοί ‘Ντόριαν Γκρέι’. Δεν πιστεύετε σε τίποτε όπως απέδειξε ο σύντροφος Κοντονής, αλλά και όπως βίωσε ο κάθε πολίτης για τέσσερα χρόνια. Τώρα που η χώρα χρειάζεται υπεύθυνη αντιπολίτευση και ισορροπία, γιατί οι προκλήσεις είναι αμέτρητες, είστε απόντες. Και η ισορροπία έρχεται μόνο μέσα από αυτήν την κυβέρνηση και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι μετριοπαθής άνθρωπος και πολιτικός, χωρίς αλαζονεία και έπαρση και με στιβαρό χέρι στο τιμόνι, αλλά και ένας άνθρωπος που ακούει και δε φοβάται να διορθώσει λάθη και να αναλάβει ευθύνες”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024