Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧάρης Λοϊζίδης: Τώρα είναι η ώρα να απογειώσουμε ξανά τον τουρισμό μας
Ετήσια Γενική Συνέλευση ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.

Χάρης Λοϊζίδης: Τώρα είναι η ώρα να απογειώσουμε ξανά τον τουρισμό μας

Την ανάγκη άμεσης προώθησης των έργων υποδομής που προβλέπονται στο Στρατηγικό Σχέδιο για τον Τουρισμό, υπέδειξε στη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. (Παγκύπριος Σύνδεσμος […]

Την ανάγκη άμεσης προώθησης των έργων υποδομής που προβλέπονται στο Στρατηγικό Σχέδιο για τον Τουρισμό, υπέδειξε στη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. (Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων), ο Πρόεδρος<...>του Συνδέσμου κ. Χάρης Λοϊζίδης. Το σημαντικότερο πρόβλημα της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας, τόνισε ο κ. Λοϊζίδης, είναι η διάβρωση της ανταγωνιστικότητάς της ως προορισμού. «Η Κύπρος διέρχεται εδώ και χρόνια κρίση ανταγωνιστικότητας χάνοντας ολοένα και περισσότερο έδαφος έναντι των βασικών ανταγωνιστικών της προορισμών».

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τη Συνέλευση, ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. υπέδειξε ότι οι στρατηγικοί σχεδιασμοί για την απογείωση του τουρισμού υπάρχουν. «Είναι θερμή μας παράκληση να αποφύγετε την τακτική που συνήθως ακολουθεί κάθε νέα κυβέρνηση και κάθε νέος υπουργός. Μην μπείτε σε μια εξ υπαρχής διαδικασία αναθεώρησης ή ανασύνταξης του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Τουρισμό. Όπως έχω ήδη αναφέρει, χάσαμε πολλή χρόνο συζητώντας τι πρέπει να κάνουμε. Είναι η ώρα των έργων. Είναι η ώρα, όπως πολύ σωστά αναφέρατε στις προγραμματικές σας δηλώσεις, “της επίσπευσης της υλοποίησης των αναγκαίων έργων και υποδομών και της εφαρμογής αποτελεσματικών μηχανισμών υλοποίησης”».

Ο κ. Λοϊζίδης εξέφρασε την ετοιμότητα του Συνδέσμου να εμπλακεί σε ένα διαρκή διάλογο ο οποίος θα έχει ως στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών, την ενθάρρυνση των επενδύσεων, την έξοδο της τουριστικής βιομηχανίας από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. «Παράλληλα, υλοποιήστε την προεκλογική σας εξαγγελία για προώθηση μέσω συνεταιρισμών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα τοπικών έργων και προϊόντων τουριστικής υποδομής».

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η στάση του Συνδέσμου θα συνεχίσει να είναι εποικοδομητική και δημιουργική. «Από εμάς θα ακούτε προτάσεις και εισηγήσεις και όχι αιτήματα. Θα επαναλάβω κάτι που εμείς τουλάχιστον τονίζουμε με κάθε ευκαιρία: Ούτε μόνο το κράτος, ούτε μόνοι οι ιδιώτες μπορούμε να επιτύχουμε. Μέσα από τη συνεργασία και όχι την αντιπαράθεση είναι που θα βρούμε τις λύσεις προς όφελος, σε τελευταία ανάλυση, της οικονομίας του τόπου».

Το μήνυμά μας, κατέληξε ο κ. Λοϊζίδης, είναι αισιόδοξο. «Ο τόπος μας διαθέτει τα συστατικά της επιτυχίας. Ο χάρτης πορείας είναι από καιρό καταρτισμένος. Οι μηχανές είναι ξεκινημένες. Τώρα είναι η ώρα να απογειώσουμε ξανά τον τουρισμό μας».

Την Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Υπουργοί, Αρχηγοί Κομμάτων, Πρέσβεις και Μέλη του Διπλωματικού Σώματος, Βουλευτές, Δημάρχοι, πρώην Υπουργοί, Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων, Πρόεδροι και Ανώτατα Διευθυντικά Στελέχη Ημικρατικών Οργανισμών, Ομοσπονδιών, Επιμελητηρίων, Συνδέσμων, Οργανώσεων και Τραπεζών, οι Γενικοί Γραμματείς της ΣΕΚ και της ΠΕΟ, άλλοι επίσημοι, καθώς και Μέλη του Συνδέσμου.

Κατά το επίσημο μέρος της Συνέλευσης, απηύθυναν χαιρετισμό ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δ. Χριστόφιας και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Π. Εγγλέζος.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης υπεγράφη η ανανέωση της Συμφωνίας Συνεργασίας του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. με το BBC World, την οποία ο κ. Λοϊζίδης χαρακτήρισε «σημαντική εξέλιξη τόσο για το Σύνδεσμο όσο και για την τουριστική Κύπρο γενικότερα». Τη νέα Συμφωνία, με την οποία το έγκριτο ειδησεογραφικό κανάλι BBC World News, καθίσταται και πάλι Επίσημος Χορηγός Επικοινωνίας του ΠΑΣΥΞΕ, υπέγραψαν ο κ. Χάρης Λοϊζίδης και η κα Ζήνα Νεοφύτου, Travel Distribution Director του BBC World.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024