Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΧατζηδάκης: Επιδίωξη μας να σώσουμε την Ολυμπιακή
Συνάντηση με ΟΣΠΑ

Χατζηδάκης: Επιδίωξη μας να σώσουμε την Ολυμπιακή

“Επιδίωξή μας είναι να σώσουμε την Ολυμπιακή. Να παραμείνει ζωντανή η Ολυμπιακή. Και γι` αυτό το λόγο θα κάνουμε κάθε προσπάθεια και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα κινηθούμε με ανθρωπιά αλλά και με ρεαλισμό, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πραγματικά δεδομένα σε σχέση με την εταιρία. Νομίζω πως έτσι πρέπει να πορευθούμε χωρίς να παραγνωρίζουμε το συμφέρον των εργαζομένων…

“Επιδίωξή μας είναι να σώσουμε την Ολυμπιακή. Να παραμείνει ζωντανή η Ολυμπιακή. Και γι` αυτό το λόγο θα κάνουμε κάθε προσπάθεια και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα κινηθούμε με ανθρωπιά αλλά και με ρεαλισμό, λαμβάνοντας<...>υπόψη όλα τα πραγματικά δεδομένα σε σχέση με την εταιρία. Νομίζω πως έτσι πρέπει να πορευθούμε χωρίς να παραγνωρίζουμε το συμφέρον των εργαζομένων, αλλά και χωρίς να αγνοούμε τα πραγματικά δεδομένα, τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία της εταιρίας” ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κώστας Χατζηδάκης, έπειτα από τη συνάντηση του την Πέμπτη με την Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ).

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον εάν η εταιρία οδεύει σε “λουκέτο” ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε για ακόμη μια φορά την εντολή του Πρωθυπουργού να σωθεί η εταιρία και για αυτό το λόγο έχει ζητήσει και συνάντηση με τον Επίτροπο Μεταφορών, κ. Μπαρό, χωρίς όμως, όπως ανάφερε, αυτό να σημαίνει πως θα προκύψει τίποτα συγκεκριμένο. `Αλλωστε, εξήγησε, τέτοιες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν πάρα πολλές ακόμη και σε πολιτικό και σε υπηρεσιακό επίπεδο και συνεπώς απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα έως ότου φανούν κάποια αποτελέσματα. “Η προσπάθεια που θα κάνουμε” τόνισε “είναι μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για την εταιρία”.

Όσον αφορά στα χρονοδιαγράμματα, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως είναι πολύ πρόωρο να τεθούν, αφού δεν έχει τελειώσει τον κύκλο επαφών του και συνεπώς δεν έχει συλλέξει τα απαιτούμενα δεδομένα.

Δίνουμε τη μάχη και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νομικό επιχείρημα προκειμένου να την κερδίσουμε ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε.

Για το Λουξεμβούργο αναχωρεί σήμερα ο υπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. (1-2 Οκτωβρίου). Στην ημερήσια διάταξη θεμάτων προς συζήτηση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Πρόταση οδηγίας σχετικά με την υλοποίηση της εσωτερικής αγοράς των κοινοτικών ταχυδρομικών υπηρεσιών (3η Ταχυδρομική Οδηγία).
  • Τα Ευρωπαϊκά Δορυφορικά προγράμματα Ραδιοπλοήγησης (EGNOS, GALILEO).
  • Πρόταση οδηγίας για τη διαχείριση ασφάλειας των οδικών υποδομών.
  • Προτάσεις οδηγιών σχετικά με τη διαλειτουργικότητα του κοινοτικού σιδηροδρομικού συστήματος και την ασφάλεια των κοινοτικών σιδηροδρόμων, και
  • Θέματα αεροπορικών μεταφορών, συμπεριλαμβανομένου του Σχεδίου δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χωρητικότητα, την αποτελεσματική λειτουργία και την ασφάλεια των αερολιμένων στην Ευρώπη.


Παράλληλα, θα παρουσιαστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η «Πράσινη βίβλος» για τις αστικές μεταφορές.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024