Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧατζηνικολάου: Ο διεθνής τουρισμός ανακάμπτει

Χατζηνικολάου: Ο διεθνής τουρισμός ανακάμπτει

Σταδιακή ανάκαμψη έχει ήδη αρχίσει να παρατηρείται στο σύνολο της διεθνούς τουριστικής κίνησης ανέφερε η διευθύντρια Ανάπτυξης και Μελετών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κα. Ελισάβετ Χατζηνικολάου, μιλώντας στον Χάρη […]

Σταδιακή ανάκαμψη έχει ήδη αρχίσει να παρατηρείται στο σύνολο της διεθνούς τουριστικής κίνησης ανέφερε η διευθύντρια Ανάπτυξης και Μελετών του<...> Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κα. Ελισάβετ Χατζηνικολάου, μιλώντας στον Χάρη Ντιγριντάκη στην εκπομπή Business & Travel.

Αναφερόμενη στην Ελλάδα η κα. Χατζηνικολάου συμπλήρωσε ότι ήδη ολοκληρώθηκε η υπογραφή συμβολαίων για την επόμενη περίοδο, ενώ σχετικά με τις αφίξεις κατά το 2003 σημείωσε ότι -συγκριτικά με πέρυσι- η φετινή χρονιά αναμένεται να κλείσει με σχετική μείωση. Ειδικότερα, η διευθύντρια Ανάπτυξης και Μελετών του ΕΟΤ τόνισε ότι η εν λόγω μείωση δε θα είναι σε ανησυχητικά επίπεδα, καθώς το δεύτερο μισό της χρονιάς προβλέπεται να είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο. Ο ρόλος των Ελλήνων ταξιδιωτών θα είναι σημαντικός καθώς εκτιμάται ότι θα “αγγίξουν” το 30% του συνόλου των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της χώρας. Το βόρειο Αιγαίο, οι νότιες Κυκλάδες, η Πελοπόννησος, η δυτική Ελλάδα, καθώς και οι κρυφές ομορφιές σε κύριους ελληνικούς προορισμούς θα αποτελέσουν το top 5 των ήρεμων διακοπών του Έλληνα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κας Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενη στη συνέχεια στις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, η κα. Χατζηνικολάου επισήμανε ότι το μέγεθος τους είναι αρκετά μικρότερο απ` τις αντίστοιχες ελληνικές, γεγονός που το απέδωσε στο υψηλό κόστος – αντίστοιχο των ευρωπαϊκών χωρών – των οικοπέδων στις διάφορες ελληνικές τουριστικές περιοχές, έναντι αυτού των εξίσου τουριστικών ασιατικών και αφρικανικών προορισμών.

Ερωτηθείσα, τέλος, για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, η διευθύντρια Ανάπτυξης και Μελετών του ΕΟΤ εκτιμά ότι μετά την Ολυμπιάδα ενδέχεται να δοθούν νέες ευκαιρίες ανέλιξης του ελληνικού τουρισμού, πράγμα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024