Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧριστίνα Τετράδη: Ιδιαίτερα σημαντικό και επικερδές για τη Ζάκυνθο το άνοιγμα σε νέες ειδικές μορφές τουρισμού

Χριστίνα Τετράδη: Ιδιαίτερα σημαντικό και επικερδές για τη Ζάκυνθο το άνοιγμα σε νέες ειδικές μορφές τουρισμού

“Ιδιαίτερα σημαντικό και επικερδές για τη Ζάκυνθο θα ήταν το άνοιγμα σε νέες αγορές, γιατί λόγω του πολιτισμικού και φυσικού πλούτου, που διαθέτει, είναι σε θέση και μπορεί να προσφέρει διακοπές σε πολλές και διαφορετικές κατηγορίες τουριστών”, όπως δήλωσε στο TravelDailyNews η κ. Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου. Όπως μάλιστα πρόσθεσε…

“Ιδιαίτερα σημαντικό και επικερδές για τη Ζάκυνθο θα ήταν το άνοιγμα σε νέες αγορές, γιατί λόγω του πολιτισμικού και φυσικού πλούτου,<...>που διαθέτει, είναι σε θέση και μπορεί να προσφέρει διακοπές σε πολλές και διαφορετικές κατηγορίες τουριστών”, όπως δήλωσε στο TravelDailyNews η κ. Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου. Όπως μάλιστα πρόσθεσε “τα τελευταία χρόνια η Ζάκυνθος έχει στραφεί με αργά και δειλά βήματα σε μορφές τουρισμού, όπως ο συνεδριακός, ο αγροτικός, ενώ έχει αναγγελθεί και η δημιουργία γηπέδου γκολφ από μεγάλη επενδυτική εταιρία του εξωτερικού”.

“Γενικότερα στα Ιόνια και ειδικότερα στη Ζάκύνθο, παρατηρείται τάση μείωσης και όχι διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου” ανέφερε η κ. Τετράδη, ενώ όπως συμπλήρωσε “η Ζάκυνθος αποτελεί τουριστικό προορισμό με παραδοσιακά πλήρη εξάμηνη σεζόν. Από πέρσι παρατηρείται το φαινόμενο, αρκετές τουριστικές μονάδες να μην έχουν ανοίξει το πρώτο 20ήμερο του Μαΐου λόγω μειωμένης ζήτησης, ενώ το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και κατά το τέλος της τουριστικής περιόδου με ένα μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων να κλείνει αρχές Οκτωβρίου”.

Όσον αφορά στην τουριστική ζήτηση, η κ. Τετράδη δήλωσε ότι “τα πρώτα στοιχεία για το 2005 στη Ζάκυνθο, δεν φαίνονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Τόσο σε επίπεδο διανυκτερεύσεων και πληρότητας, όσο και σε επίπεδο εσόδων και κερδοφορίας, διαφαίνεται μείωση, σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, η οποία, τουλάχιστον, στη Ζάκυνθο έκλεισε χωρίς ουσιαστικές απώλειες”.

Τέλος, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι το νησί της Ζακύνθου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποδομών, με σημαντικότερο αυτό του αεροδρομίου, το οποίο, όπως ανέφερε δρα πραγματικά ανασταλτικά στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού, αλλά και της ύδρευσης, της αποχέτευσης, του οδικού δικτύου, του Νοσοκομείου και της μαρίνας.

Αναλυτικά η συνέντευξη της κ. Τετράδη στη στήλη Συνέντευξη στο TravelDailyNews

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024