Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧριστόδουλος: Ως Ελλάς έχουμε να δώσουμε στους τουρίστες την δρόσο του πνεύματος

Χριστόδουλος: Ως Ελλάς έχουμε να δώσουμε στους τουρίστες την δρόσο του πνεύματος

«Ημέρα χαράς» χαρακτήρισε την χτεσινή, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος, καθώς όπως εξήγησε«μας δίνεται η ευκαιρία να σταθούμε και να σκεφθούμε αυτόν τον συνάνθρωπόν μας, […]

«Ημέρα χαράς» χαρακτήρισε την χτεσινή, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος, καθώς όπως εξήγησε<...>«μας δίνεται η ευκαιρία να σταθούμε και να σκεφθούμε αυτόν τον συνάνθρωπόν μας, τον έναν ή τους πολλούς, που από κάποια άλλη χώρα έρχεται, διαμένει επ` ολίγον στην πατρίδα μας και ξαναφεύγει για τη δική του. Είναι ο τουρίστας, ο ξένος μα αγαπητός και φίλος αλλοεθνής συνάνθρωπός μας. Ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες κατακλύζεται η χώρα μας και μάλιστα τα νησιά μας από χιλιάδες τουρίστες. Και είναι πολύ ευχάριστο αυτό το γεγονός για όλους μας».

«Θέλω να πιστεύω» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος «ότι οι προσφερόμενες σήμερα υπηρεσίες τουρισμού είναι προσεγμένες και αξιοπρεπείς, με σεβασμό και ευγένεια στο πρόσωπο του καθενός φίλου μας επισκέπτη. Και ως Έλληνες που φέρουμε μέσα μας την παραδοσιακή αρετή της φιλοξενίας και ωραιότατους τόπους, και ιστορικά μνημεία και γηγενή πολιτισμό έχουμε να δώσουμε σ` άλλους εξ άλλων λαών. Και αυτό οφείλουμε να συνεχίσουμε να το πράττουμε».

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία ποτέ δεν φοβήθηκε τον ξένον, όποιον κι αν είναι αυτός, αλλά με περισσή αγάπη και ενδιαφέρον ανοίγει την αγκαλιά της και δίνει το χαμόγελο της αισιοδοξίας, της ελπίδας, της συνδρομής, της συμπαράστασης» συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, τονίζοντας ότι «δεν είναι λίγοι οι ξένοι εκείνοι τουρίστες που γνώρισαν τον αληθινό χριστιανικό πολιτισμό μας και έμειναν έκθαμβοι μπροστά στο μεγαλείο των θησαυρών μας».

«Ως Ελλάς στην παγκόσμια κοιλάδα της υλοφροσύνης, έχουμε να δώσουμε στους τουρίστες μας την δρόσο του πνεύματος. Και αυτό είναι χρέος όλων μας» κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024