Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΔεκαήμερο προβολής του ελληνικού τουρισμού στο Λονδίνο
Πάνω από 800.000 άτομα θα περάσουν σε δέκα ημέρες

Δεκαήμερο προβολής του ελληνικού τουρισμού στο Λονδίνο

Το εξαιρετικά θετικό κλίμα στην Αγγλία για το ελληνικό τουριστικό προιόν διαπίστωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο όπου πραγματοποιείται δεκαήμερο προβολής του ελληνικού τουρισμού στο εμπορικό κέντρο Westfield, όπου δίνεται η ευκαιρία…

Το εξαιρετικά θετικό κλίμα στην Αγγλία για το ελληνικό τουριστικό προιόν διαπίστωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης στο πλαίσιο της επίσκεψής<…> του στο Λονδίνο όπου πραγματοποιείται δεκαήμερο προβολής του ελληνικού τουρισμού στο εμπορικό κέντρο Westfield, όπου δίνεται η ευκαιρία σε χιλιάδες ανθρώπους που το επισκέπτονται καθημερινά να αποκτήσουν, μέσα από ζωντανές εκδηλώσεις, εικόνα για την μεγάλη ποικιλία εμπειριών που προσφέρει η Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο κ. Νικητιάδης παραχωρόντας συνεντεύξεις στο ΒΒC, αλλά και σε πολλά άλλα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης που έδειξαν ενδιαφέρον για την εκδήλωση, το θετικό κλίμα για τον τουρισμό της Ελλάδας δεν αφορά μόνο τα στοιχεία που έρχονται από την Αγγλία αλλά, και από τις άλλες χώρες που έχει μέχρι σήμερα επισκεφθεί ο υφυπουργός προβάλλοντας τον ελληνικό τουρισμό βάσει της νέας στρατηγικής που υλοποιείται από το υπουργείο. “Υπάρχει ενθουσιασμός, δεκδικούμε αύξηση από όλον τον κόσμο αλλά ταυτόχρονα συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας προκειμένου να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρας μας η οποία μπορεί να ενταχθεί στους κορυφαίους προορισμούς για τις προτιμήσεις των επισκεπτών από όλο τον κόσμο”, τόνισε ο υφυπουργός στις συνεντεύξεις του.

Το δεκαήμερο προβολής του ελληνικού τουρισμού αφορά σε μία πρωτοποριακή εκδήλωση που εκτείνεται σε χώρο περίπου 1.000 τ.μ., μέσα στον οποίο οι επισκέπτες μπορούν να αναρριχηθούν σε ειδικό χώρο, να παίξουν γκόλφ, να κάνουν ιστιοπλοία (με προσομοιωτές), τα παιδιά να παίξουν σε μία μικρή παραλία με άμμο και να κάνουν ανασκαφές αναζητώντας αρχαία αντικείμενα. Παράλληλα, οι επισκέπτες απολαμβάνουν ελληνικές γεύσεις και ποτά από βραβευμένους Έλληνες σεφ, οι οποίοι συμμετέχουν.

Στην εκδήλωση, που γίνεται με πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ στη Βρετανία και άρχισε από το Σάββατο 19 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Μαρτίου αναμένεται να περάσουν περισσότερα από 800.000 άτομα.

Ο κ. Νικητιάδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς επισκέπτες που ενημερώνονται για την Ελλάδα από τους συμμετέχοντες που είναι περιφέρειες της χώρας, ιδιώτες, φορείς τουρισμού, επιμελητήρια περιοχών κ.ά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο υφυπουργός συνομίλησε με τον επικεφαλής της ΤUΙ στο Λονδίνο κ. Lunghren , ο οποίος επισκέφθηκε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρo. Επίσης συναντήθηκε με tour operators, παράγοντες της τουριστικής αγοράς της Βρετανία, εκπροσώπους του visa center, αλλά και με τους εκπροσώπους του Thomas Cook. Επισημαίνεται ότι ανάμεσα στις πρωτοβουλίες της εκδήλωσης ήταν και η πρόσκληση προς τον Ερυθρό Σταυρό να συμμετέχει καθημερινά στο ελληνικό θεματικό πάρκο απευθύνοντας στους επισκέπτες πρόσκληση για βοήθεια των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024