Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΔεν υπάρχει κίνδυνος για μαζικές πτωχεύσεις τουριστικών γραφείων

Δεν υπάρχει κίνδυνος για μαζικές πτωχεύσεις τουριστικών γραφείων

Δεν υπάρχει κίνδυνος για “αλυσιδωτές” πτωχεύσεις τουριστικών γραφείων υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος στη φημολογία για επερχόμενο “κύμα” πτωχεύσεων από αρκετά τουριστικά γραφεία…

Δεν υπάρχει κίνδυνος για “αλυσιδωτές” πτωχεύσεις τουριστικών γραφείων υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δ. Γεωργακόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα<...> του “Manos” και στη φημολογία για επερχόμενο “κύμα” πτωχεύσεων από αρκετά τουριστικά γραφεία, ενώ παράλληλα, διέψευσε ότι τα παράνομα τουριστικά γραφεία ανέρχονται σε τόσο υψηλά ποσοστά όσο γράφτηκαν και ακούστηκαν πρόσφατα.

Ο υφυπουργός τόνισε, πάντως, ότι ήδη έχει σταλεί έγγραφο στις Περιφέρειες, από τις οποίες ζητείται να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το πόσα τουριστικά γραφεία της περιοχής βρίσκονται σε λειτουργία, πόσα σε αναστολή λειτουργίας, πόσα σε παύση της άδειας λειτουργίας τους καθώς και πόσες επιθεωρήσεις και ελέγχους έχουν διενεργήσει.

Όσον αφορά το Ταμείο Αντασφάλισης ο κ. Γεωργακόπουλος είπε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη δημιουργία του και εξετάζονται όλες οι προτάσεις. Το Ταμείο αυτό, σημείωσε ο υφυπουργός, δεν θα υποκαθιστά τη δουλειά των ασφαλιστικών εταιριών αλλά θα καλύπτει περιπτώσεις όπως π.χ. αυτής του “Manos”. Το Ταμείο πρέπει να περιλαμβάνει την κάλυψη των ταξιδιωτών σε κάθε κατηγορία τουρισμού π.χ. οδικού, κρουαζιέρας κ.λπ. και ότι πρέπει να υπάρξει συναίνεση όλων των αντίστοιχων φορέων.

Ο υφυπουργός αναφερόμενος στον πόλεμο με το Ιράκ επεσήμανε ότι θα επηρεάσει αρνητικά την τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας αλλά όχι τόσο όσο άλλους προορισμούς όπως η Τουρκία, η Συρία κ.α.

Ο κ. Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα του αυτοκινητοδρομίου στην Αχαΐα, η δημιουργία του οποίου θα συμβάλλει αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και στην αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Το έργο θα θεωρηθεί ειδικής τουριστικής υποδομής ώστε να μπορεί να επιδοτηθεί. Ο υφυπουργός σημείωσε ότι για τον χαρακτηρισμό των αυτοκινητοδρομίων ως έργων ειδικής τουριστικής υποδομής θα κατατεθεί σχετική τροπολογία στο Νομοσχέδιο για την τουριστική εκπαίδευση που θα συζητηθεί την επόμενη Τρίτη στη Βουλή.

Επικρατέστερη περιοχή για τη δημιουργία του αυτοκινητοδρομίου είναι μάλλον η Χαλανδρίτσα στην Αχαΐα. Παράλληλα, η ΥΠΑ ολοκληρώνει τη μελέτη για το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και αμέσως μετά θα προκηρύξει διαγωνισμό για τη δημιουργία πίστας εξυπηρέτησης επιβατών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024