Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔέσμευση για απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης βίζας σε ρώσους τουρίστες

Δέσμευση για απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης βίζας σε ρώσους τουρίστες

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του υφυπουργού τουρισμού κ. Αναστ. Λιάσκου στην Αλεξανδρούπολη για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους τουριστικών φορέων της Θράκης…

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του υφυπουργού τουρισμού κ. Αναστάσιου Λιάσκου στην Αλεξανδρούπολη για τις εορταστικές εκδηλώσεις<...> της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους τουριστικών φορέων της Θράκης.

Ο υφυπουργός στις συζητήσεις που είχε με τους ξενοδόχους της περιοχής δεσμεύθηκε ότι θα απλουστευθούν οι διαδικασίες και θα ξεπερασθεί η γραφειοκρατία για τη χορήγηση τουριστικής βίζας από τη Ρωσία. Να σημειωθεί ότι φέτος θα επισκεφθούν τον Έβρο 11.000 Ρώσοι, καθώς δρομολογήθηκε η αεροπορική σύνδεση Μόσχα -Αλεξανδρούπολη.

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο κ. Λιάσκος με τον Νομάρχη Έβρου, Ν. Ζαμπουνίδη, άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις τους, όπως να αναβαθμισθεί η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, να στελεχωθεί το γραφείο τουρισμού ΑΜΘ, να δημιουργηθεί τουριστική αστυνομία και Κέντρα Πληροφόρησης στις εισόδους και εξόδους του νομού κ.α. και δεσμεύτηκε να δώσει άμεσες λύσεις, ενώ ανέλυσε την πολιτική του υπουργείου και όλα τα νομοσχέδια που επεξεργάζεται προκειμένου να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν τον τουρισμό εδώ και δεκαετίες.

Σε δηλώσεις ο κ. Λιάσκος τόνισε: “Η τουριστική πολιτική της χώρας δεν ασκείται ούτε από έναν άνθρωπο ούτε από ένα μαγικό ραβδί. Ασκείται μέσα από συνεργασία, μέσα από μια ομπρέλα και μια αλυσίδα τουριστικής πολιτικής, όπου ο κάθε κρίκος θα πρέπει να υφίσταται για να μπορεί να εξασκηθεί αυτό που λέμε ενιαία τουριστική πολιτική. Ήθελα λοιπόν να πω, ότι τόσο σε επίπεδο Νομαρχίας, όσο και σε επίπεδο φορέων αυτό το βρήκα εδώ και γι` αυτό δήλωσα ότι φεύγω ικανοποιημένος. Αντιλαμβάνονται όλοι ότι ο τουρισμός, εξειδικεύεται σε δικαιώματα και υποχρεώσεις και αν θέλετε σε αυτό που λέμε διαμόρφωση μιας επαγγελματικής τουριστικής συνείδησης τέτοιας που να σχεδιάζει σε κάθε τόπο το στρατηγικό εκείνο πλάνο που θα μπορέσει να αναδείξει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα”, είπε ο κ. Λιάσκος και πρόσθεσε: “Στον Έβρο λοιπόν γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια και αυτή η προσπάθεια έχει να κάνει με συγκεκριμένες δράσεις που αναδεικνύουν τον τουριστικό προορισμό αλλά ταυτόχρονα εκσυγχρονίζουν και την ποιότητα του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος. Όλα αυτά είναι σημαντικά στοιχεία που το νέο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης δουλεύοντας σε πολυεπίπεδους στόχους αναπτύσσει αμέσως μετά την συγκρότησή του, έτσι ώστε με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος να ξανακαταστήσουμε τη χώρα δημοφιλή τουριστικό προορισμό και να αναδείξουμε το τουριστικό μας προϊόν στη θέση που του αξίζει”, κατέληξε ο κ. Λιάσκος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024