Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔέσμη μέτρων για το κέντρο της Αθήνας
Aναπλάσεις χώρων με παράλληλη αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων

Δέσμη μέτρων για το κέντρο της Αθήνας

Η αυστηροποίηση των ποινών σε όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες, η παροχή κινήτρων σε νέα ζευγάρια προκειμένου να κατοικήσουν στο κέντρο της Αθήνας, η περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, η αύξηση της αστυνόμευσης, η παροχή του αντιτίμου του εισιτηρίου και 200 ευρώ επιπλέον σε όσους λαθρομετανάστες…

Η αυστηροποίηση των ποινών σε όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες, η παροχή κινήτρων σε νέα ζευγάρια προκειμένου να κατοικήσουν στο κέντρο της Αθήνας, η περισυλλογή<...> των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, η αύξηση της αστυνόμευσης, η παροχή του αντιτίμου του εισιτηρίου και 200 ευρώ επιπλέον σε όσους λαθρομετανάστες αποχωρούν εθελουσίως από τη χώρα, και οι αναπλάσεις χώρων με παράλληλη αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων, περιλαμβάνονται στα μέτρα που αποφασίσθηκαν χθες, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή για το κέντρο της Αθήνας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης, η υπουργός Περιβάλλοντος κα Τίνα Μπιρμπίλη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Αηδόνης και η υφυπουργός Εργασίας κα Aννα Νταλάρα.

Γ. Καμίνης: Το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας έχει πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης

Κατόπιν της σύσκεψης στο Δημαρχείο, για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, δήλωσε:

“Είχαμε μια χρήσιμη και παραγωγική συνάντηση για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Μαζί με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής, υποστράτηγο Ιωάννη Λιούκα, τον διευθυντή της αστυνομίας Αθηνών, ταξίαρχο Ευθύμιο Λυγιδάκη, και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, τον εισαγγελέα πρωτοδικών, υπεύθυνο για το κέντρο της Αθήνας, Αντρέα Καραφλό, και εκπροσώπους κατοίκων και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μιλήσαμε για την κατάσταση εγκατάλειψης στην οποία έχει περιέλθει το κέντρο της Αθήνας. Καταθέσαμε προτάσεις για ανάληψη δράσης στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έχω τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας έχει πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης. Και δε νοείται Αθήνα χωρίς το κέντρο της. Έφτασε πλέον η ώρα – και μάλιστα έχει φτάσει εδώ και καιρό – να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και να συντονιστούμε.

Πρότεινα τη δημιουργία μιας επιτροπής υπό τον συντονισμό του Δήμου η οποία, μεταξύ άλλων, θα προτείνει συγκεκριμένα νομοθετικά μέτρα για να διευκολυνθούν οι παρεμβάσεις μας στο κέντρο.

Εν τω μεταξύ δήλωσα τη άμεση διαθεσιμότητα του Δήμου σε τρία επίπεδα:

  • Πρώτον, η δημοτική αστυνομία μπορεί να διευρύνει τη συμμετοχή της σε μικτά κλιμάκια, μαζί με την ΕΛΑΣ, είτε με τη μορφή περιπολίας είτε ως σταθερή παρουσία σε σημεία και ζώνες της πόλης που εμφανίζουν αυξημένη εγκληματικότητα είτε αυτό αφορά το παραεμπόριο είτε τα ναρκωτικά, τις ληστείες και τις κλοπές. Αυτό μπορούμε να το εξετάσουμε και να το σχεδιάσουμε άμεσα.
  • Δεύτερον, είμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε την αποκέντρωση κοινωνικών υπηρεσιών, ώστε οι εν λόγω υπηρεσίες και οι άνθρωποι που τις χρειάζονται να κατανεμηθούν πιο ορθολογικά στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα. Παράλληλα μπορούμε άμεσα να τονώσουμε την παρουσία δημοτών, κατοίκων και επιχειρηματιών στο ιστορικό κέντρο, αλλά και σε γειτονιές που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, φωτίζοντας δρόμους και πλατείες και διοργανώνοντας εκδηλώσεις.
  • Τέλος, μπορούμε να προχωρήσουμε, σε συνεργασία με το δημόσιο και την ιδιωτική πρωτοβουλία, στην αξιοποίηση ακινήτων, που εγκαταλείφθηκαν ή μένουν για χρόνια έρημα, σκοτεινά και κλειστά, για να προσελκύσουμε νέους κατοίκους και επιχειρήσεις και γενικά όσους ενδιαφέρονται να κατοικήσουν και να δραστηριοποιηθούν σε μια πανέμορφη, αλλά σήμερα παραμελημένη ζώνη της πόλης μας.

Είμαι βέβαιος ότι με σωστή συνεργασία και συντονισμό το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης μας αλλά και οι γειτονιές μας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα μπορούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους”.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024