Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιαμαρτυρία των ξεναγών της Β. Ελλάδος στις 18 Μαΐου, στον Λευκό Πύργο
Ξεναγήσεις

Διαμαρτυρία των ξεναγών της Β. Ελλάδος στις 18 Μαΐου, στον Λευκό Πύργο

Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος ζητά, μεταξύ άλλων, να προσαρμοστούν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, που λόγω των περιορισμών τους όσον αφορά στην επίσκεψη αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, 'κάνουν σχεδόν αδύνατη την όποια εργασία μας και το κόστος δυσβάσταχτο για κάθε τουριστικό πρακτορείο'.

“Παρασκευή 14 Μαΐου, η Ελλάδα ανοίγει ως χώρα και ‘ανοίγει’ ο τουρισμός. Τρίτη 18 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων. Μουσείων άδειων. Τρίτη 18 Μαΐου, και οι ξεναγοί της Ελλάδας, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις στα Υπουργεία και την Κυβέρνηση, έχουν ακόμα στα χέρια τους μόνο υποσχέσεις”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.

“Υποσχέσεις για στήριξη από το κράτος, μέσα στα πλαίσια της στήριξης της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, και υποσχέσεις μίας τουριστικής σεζόν, που δε φαίνεται να ανοίγει, καθώς το κράτος δε μεριμνά εγκαίρως, συχνά και καθόλου για τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Με 1.868 ευρώ στήριξη και 50 ένσημα για όλο το 2020 –εισόδημα κάτω από το ελάχιστο εγγυημένο– και 1.068 ευρώ μέσα στο 2021, χωρίς καμία άλλη παροχή και διευκόλυνση, όπως δικαιούνται όλοι οι άλλοι κλάδοι εργαζομένων, με όρους ‘ανοίγματος’ του τουρισμού που ουσιαστικά ‘απαγορεύουν’ τις οργανωμένες εκδρομές, στα όρια της ανέχειας και των αντοχών μας, άνεργη η μεγάλη πλειοψηφία από το Νοέμβριο του 2019, ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος διοργανώνει διαμαρτυρία, την Τρίτη, 18 Μαΐου, στο Λευκό Πύργο, στις 11:00 π.μ., ζητώντας:

  • Να προσαρμοστούν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, που λόγω των αδιανόητων περιορισμών τους όσον αφορά στην επίσκεψη αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, κάνουν σχεδόν αδύνατη την όποια εργασία μας και το κόστος δυσβάσταχτο για κάθε τουριστικό πρακτορείο (π.χ. επιτρέπεται 42 άτομα σε ένα λεωφορείο, όμως μόνο 15 σε ένα αρχαιολογικό χώρο και μόνο 8 σε ένα μουσείο).
  • Αναδρομική οικονομική στήριξη για το Μάιο – Ιούνιο του 2020, (κλειστά σύνορα) και για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο και Νοέμβριο – Δεκέμβριο, καθώς υπήρξε πλήρης απώλεια εργασίας.
  • Οικονομική  στήριξη για τον Απρίλιο 2021 ακόμα τουλάχιστον, και άνοιγμα επιτέλους της πλατφόρμας της οικονομικής ενίσχυσης για το Μάρτιο 2021, που έχει εξαγγελθεί εδώ και δύο μήνες και δεν έχει ακόμα ψηφιστεί.
  • Τουλάχιστον 100 ένσημα σύνολο για το 2020, καθώς και συμμετοχή σε όλες τις παροχές και διευκολύνσεις που δικαιούνται οι υπόλοιποι μισθωτοί (μείωση ενοικίου, πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, διευκολύνσεις σε αποπληρωμή δανείων κ.λπ.).
  • Μηχανογράφηση των ενσήμων μας”.

“Δε ζητάμε να μας χαριστεί τίποτα”, καταλήγει ο Σύνδεσμος. “Ζητάμε να στηριχθούμε από το κράτος, ώστε να δουλέψουμε και να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Ώστε να δουλέψουμε, για να μπορέσουμε να δείξουμε τη χώρα μας στους ξένους που θα έρθουν. Να τη δείξουμε, μέσα από τα μάτια ενός ξεναγού!”

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023