Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιαμαρτυρία των υπαλλήλων του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για δημοσίευμα της Καθημερινής
Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης

Διαμαρτυρία των υπαλλήλων του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για δημοσίευμα της Καθημερινής

Σε επιστολή – διαμαρτυρία του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, αναφέρεται ότι ο έλεγχος σε υπαλλήλους του υπουργείου της 7ης Μαΐου 2013 διεξήχθη από εξωυπηρεσιακό παράγοντα συνεργάτη του γενικού γραμματέα.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Τουρισμού ενημερώθηκε για το “πόρισμα καταπέλτη” μετά από τη δημοσίευση του σχετικού άρθρου στην κυριακάτικη εφημερίδα ‘Καθημερινή’ στις 19-5-2013 που έφερε την υπογραφή του δημοσιογράφου Στάθη Κουσουνή.

“Ο Σύλλογος αγνοεί το περιεχόμενο της σχετικής ένορκης διοικητικής εξέτασης, καθώς και του ‘προαναγγελθέντος αποτελέσματος του πορίσματος’  που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της πηγής του δημοσιογράφου προδικάζει άκριτα την εξέλιξη της έρευνας με σκοπό τον επηρεασμό της κοινής γνώμης. Είναι άραγε τυχαία η επιλογή της χρονικής περιόδου της δημοσίευσης; Μιας περιόδου κατά την οποία βάλλεται όχι μόνο το δημοσιοϋπαλληλικό σώμα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

“Είναι άραγε νόμιμη η διαρροή μιας εσωτερικής διοικητικής διαδικασίας σε εξέλιξη, με την παροχή λεπτομερειών και ονοματεπωνύμων υπαλλήλων στοχοποιώντας και διασύροντας τους πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας;

Είναι άραγε ηθική και δεοντολογική  η εκμετάλλευση και από τον εν λόγω δημοσιογραφικό όμιλο, μιας τέτοιας πληροφορίας; Το συγκεκριμένο δημοσίευμα συντασσόμενο, εμπρόθετα ή μη, με την προσφιλή, των τελευταίων δύσκολων για τη χώρα και το λαό ετών, τακτική του κοινωνικού

αυτοματισμού εξυπηρετεί τους σκοπούς που στόχο έχουν την απομάκρυνση – απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων με το χαρακτηρισμό του ‘επίορκου’.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπαλλήλων – μελών του Συλλόγου μας ο εν λόγω έλεγχος της 7ης Μαΐου 2013 όχι μόνο διεξήχθη από εξωυπηρεσιακό παράγοντα συνεργάτη του γενικού γραμματέα, αλλά και σύμφωνα με το δημοσίευμα κλήθηκε ο ‘ιδιωτικός αστυνομικός’ που εργάζεται για τη φύλαξη και ασφάλεια του κτιρίου του υπουργείου να απαντήσει για το εάν προσήλθαν ή όχι στην υπηρεσία υπάλληλοι τη στιγμή που δεν έχει την αρμοδιότητα ούτε τη δυνατότητα της ταυτοποίησης.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει τις όποιες μεθοδεύσεις δρομολογούνται εις βάρος των μελών του και ζητά την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.

Ο Σύλλογός μας επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024