Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔιασφάλιση απρόσκοπτης και αξιόπιστης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά
Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας

Διασφάλιση απρόσκοπτης και αξιόπιστης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά

Επιστολή – παρέμβαση με την οποία ζητά τη διασφάλιση της αξιόπιστης, απρόσκοπτης και ομαλής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά, έστειλε ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας […]

Επιστολή – παρέμβαση με την οποία ζητά τη διασφάλιση της αξιόπιστης, απρόσκοπτης και ομαλής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων<...> και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά, έστειλε ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αναστάσιο Παπαληγούρα.

Αφορμή για την παρέμβαση του Νομάρχη Πειραιά στάθηκε η αναιτιολόγητη καθυστέρηση έγκρισης μέχρι σήμερα από το Υπουργείο των αναγκαίων δρομολογίων που θα καλύπτουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με τον Πειραιά και αφορά στο χρονικό διάστημα από 15 Ιουνίου μέχρι το τέλος της τρέχουσας δρομολογιακής περιόδου.

Ο Νομάρχης Πειραιά επισημαίνει στην επιστολή του ότι η καθυστέρηση έγκρισης των δρομολογίων πέραν του γεγονότος ότι ενέχει τον σοβαρότατο κίνδυνο τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα να μείνουν από 15 Ιουνίου χωρίς σύνδεση με το μητροπολιτικό τους κέντρο, στοιχίζει σημαντικά στην τουριστική κίνηση των νησιών, αφού ελλείψει προκαθορισμένων δρομολογίων είναι αδύνατος ο οποιοσδήποτε προγραμματισμός άφιξης επισκεπτών.

Στην επιστολή του ο κ. Μίχας τονίζει ότι είναι απαράδεκτο σε μια πανθομολογούμενα δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, σε μια χρονιά που όλοι καλούνται να συμβάλλουν με κάθε τρόπο ώστε να διατηρηθούν τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει ο τουρισμός στην εθνική οικονομία, το ίδιο το Κράτος να λειτουργεί με τέτοια προχειρότητα ώστε να ζημιώνει αντί να ενισχύει την τουριστική κίνηση.

«Είναι δυνατόν την ίδια στιγμή που στη Νομαρχία Πειραιά καταβάλλουμε μια τεράστια προσπάθεια για την προβολή των τουριστικών μας προορισμών, την ίδια στιγμή που καλούμε όλο και περισσότερους ξένους και Έλληνες επισκέπτες να έρθουν στα νησιά μας, τα δρομολόγια της θερινής περιόδου για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα αρχές Ιουνίου να μην έχουν καθοριστεί ακόμα;» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μίχας, προσθέτοντας ότι τα υπάρχοντα δρομολόγια που καλύπτουν τη σύνδεση των Κυθήρων με τον Πειραιά γίνονται μόνο μεταμεσονύκτιες ώρες, γεγονός που ταλαιπωρεί τους κατοίκους και λειτουργεί αποτρεπτικά στην προσέλκυση νέων επισκεπτών στο νησί, πράγμα για το οποίο έχει ενημερωθεί το Υπουργείο από την σχετική Επιτροπή που έχει συσταθεί από φορείς και κατοίκους του νησιού.

Καταλήγοντας στην επιστολή του και απευθυνόμενος στον Υπουργό ο Νομάρχης Πειραιά τονίζει ότι «Επειδή δεν είναι πρώτη φορά και πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα είναι και η τελευταία που η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων παρουσιάζει προβλήματα που επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Και επειδή η διασφάλιση της απρόσκοπτης, αξιόπιστης και ασφαλούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών αποτελεί προϋπόθεση για την ευημερία και πρόοδο του νησιωτικού μας χώρου, πράγμα που το Κράτος οφείλει να εγγυάται με κάθε μέσο με κάθε πρόσφορο τρόπο. Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε να διασφαλίσετε αυτά τα ελάχιστα ζητούμενα για τους συμπολίτες μας στα Κύθηρα και στα Αντικύθηρα και να μεριμνήσετε ώστε να μην εμφανιστούν στο μέλλον ανάλογα προβλήματα που μαρτυρούν έλλειψη σωστού σχεδιασμού και προγραμματισμού και ζημιώνουν τις νησιωτικές μας κοινωνίες».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024