Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιάθεση Οδηγού Προσβάσιμων Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων από την Ε.Σ.Α.μεΑ.
Διατίθεται δωρεάν από τα Κεντρικά Γραφεία της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Διάθεση Οδηγού Προσβάσιμων Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων από την Ε.Σ.Α.μεΑ.

Στο πλαίσιο του Έργου “Προσβάσιμες Διαδρομές Κοινωνικής Ένταξης ΑμεΑ”, Ε.Π. “Υγεία – Πρόνοια” 2000 – 2008, Μέτρο 3.2, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποίησε την έκδοση του Οδηγού Προσβάσιμων […]

Στο πλαίσιο του Έργου “Προσβάσιμες Διαδρομές Κοινωνικής Ένταξης ΑμεΑ”, Ε.Π. “Υγεία – Πρόνοια” 2000 – 2008, Μέτρο 3.2, η Εθνική<...> Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποίησε την έκδοση του Οδηγού Προσβάσιμων Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, μια απόπειρα καταγραφής για πρώτη φορά των προσβάσιμων υποδομών (ξενοδοχεία, μουσεία, εστιατόρια / καφέ, θέατρα, κινηματογράφοι, εμπορικά κέντρα, βασικές αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλες υπηρεσίες), κυρίως στις πρωτεύουσες των νομών, αλλά και άλλες πόλεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της χώρας.

Το δικαίωμα της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό, τον τουρισμό κα την ψυχαγωγία αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία, το οποίο σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα ζωής τους και τη δυνατότητα συμμετοχής σε κοινωνικές δραστηριότητες. Η έκδοση του Οδηγού καλύπτει το κενό τυποποιημένης καταχώρησης αξιόπιστων πληροφοριών, σχετικά με τις προσβάσιμες υποδομές και υπηρεσίες που υπάρχουν στη χώρα. Για τη συλλογή των στοιχείων διενεργήθηκε πρωτογενής έρευνα, βάσει εξειδικευμένων ερωτηματολόγιών. Η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων έγινε από απογραφείς, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν για το σκοπό αυτό. Τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων ακολούθησε η επεξεργασία και η δημιουργία βάσης δεδομένων. Η βάση δεδομένων αποτέλεσε το υλικό για την έκδοση του έγχρωμου Οδηγού Προσβάσιμων Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, έκτασης 318 σελίδων.

Στις πρώτες σελίδες του Οδηγού παρατίθενται βασικές οδηγίες χρήσης, ιδιαίτερες επισημάνσεις, επεξήγηση της ορολογίας και των σημάτων που χρησιμοποιούνται προς διευκόλυνση του χρήστη. Ο Οδηγός είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των ατόμων με αναπηρία. Ο Οδηγός προβάλει τις προσβάσιμες τουριστικές και ψυχαγωγικές υποδομές σε περισσότερες από ένα εκατ. οικογένειες ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα, για να γνωρίζουν τι μπορούν να επισκεφτούν.

Ο Οδηγός διατίθεται δωρεάν από τα Κεντρικά Γραφεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. (Δ/νση Ελ. Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη, Αθήνα, τηλ. 210 99 49 837) και από τα Παραρτήματά της στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο Κρήτης. Επίσης, ο Οδηγός είναι διαθέσιμος σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Συνομοσπονδίας (www.esaea.gr/odigos/).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024