Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιενέργεια όλων των πιθανών συνεργειών μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού και ΕΕΠΦ
Περιβάλλον

Διενέργεια όλων των πιθανών συνεργειών μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού και ΕΕΠΦ

Κατά τη διάρκεια συνάντησης της γενικής γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, με στελέχη της ΕΕΠΦ συζητήθηκε το πως θα μπορούσε αυτή να συμβάλει στην προαγωγή του ελληνικού τουρισμού μέσα από τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και διαχείρισης για την τουριστική βιομηχανία 'Γαλάζια Σημαία' και 'Green Key'.

Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου είχε συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τους κ.κ. Νίκο Πέτρου, πρόεδρο ΔΣ,  Γεώργιο Θεοδωράτο, μέλος ΔΣ και Δαρεία-Νεφέλη Βουρδουμπά, υπεύθυνη Συντονισμού Γαλάζιας Σημαίας της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δραστηριότητα της ΕΕΠΦ και πως θα μπορούσε να συμβάλει στην προαγωγή του ελληνικού τουρισμού μέσα από τα πλέον αναγνωρίσιμα παγκοσμίως προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και διαχείρισης για την τουριστική βιομηχανία: τη Γαλάζια Σημαία που βραβεύει ακτές, μαρίνες και σκάφη, καθώς και το Green Key, που βραβεύει επιχειρήσεις και φορείς του τουρισμού.

Η κα Αναστασοπούλου επισήμανε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και το έργο της ΕΕΠΦ, καθώς και τη κοινή οπτική ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη μεγάλη προοπτική περεταίρω ανάπτυξης που αφορά συνολικά τον ελληνικό τουρισμό μεσο-μακροπρόθεσμα.   

Αντιστοίχως, ο κ. Πέτρου αναφέρθηκε στη δεύτερη θέση της χώρας μας παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των βραβευμένων ακτών με Γαλάζια σημαία, γεγονός που δημιουργεί προϋποθέσεις ως προς την αντίστοιχη τουριστική προβολή, η οποία μπορεί να συμβάλει στην συνέχιση της ανοδικής πορείας το 2022 αλλά και τα επόμενα έτη.

Τέλος, η γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης ανέφερε ότι θα διερευνηθούν όλες οι πιθανές συνέργειες λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες, τις προοπτικές, καθώς και την επιθυμία του υπουργείου για την ανάπτυξη του τουρισμού μέσα από βιώσιμες τουριστικές πρακτικές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024