Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΔιεπιστημονική συνεργασία για την ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού
Αθλητικός Τουρισμός και Περιβάλλον

Διεπιστημονική συνεργασία για την ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού

Για την εδραίωση της Ελλάδας μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών, η προστασία του περιβάλλοντος είναι επιβεβλημένη και ευθύνη όλων μας, διότι το περιβάλλον αποτελεί την πρώτη ύλητου φυσικού μας αντικειμένου, που είναι ο τουρισμός…

Για την εδραίωση της Ελλάδας μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών, η προστασία του περιβάλλοντος είναι επιβεβλημένη και ευθύνη όλων μας, διότι το περιβάλλον αποτελεί την πρώτη ύλη<...> του φυσικού μας αντικειμένου, που είναι ο τουρισμός.

Η τουριστική πολιτική πρέπει να περιλαμβάνει απαραιτήτως το φυσικό και το πολιτιστικό μας περιβάλλον, χωρίς αυτά δεν υπάρχει η αυθεντική Ελλάδα.

Η μελέτη και ο σχεδιασμός του τουριστικού προϊόντος είναι στις μέρες μας (ιδιαίτερα για μεσογειακές χώρες όπως η Ελλάδα) ζωτικής σημασίας και συνδέεται άμεσα με προστασία του περιβάλλοντος. Για την πραγματοποίηση ερευνητικών δράσεων στον τομέα αυτό, είναι σημαντική διεπιστημονική συνεργασία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δημήτρης Τερζάκης, Καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδας Ελλάδος Αθλητικού Τουρισμού – του Διεθνούς Συμβουλίου Αθλητικού Τουρισμού και ο Θεόδωρος Τσιμπίδης, Διευθυντής του Αρχιπέλαγος – Ινστιτούτο Θαλάσσιας και Περιβαλλοντικής Έρευνας Αιγαίου αποφάσισαν να υλοποιήσουν μια ουσιαστική και καινοτόμο συνεργασία, βασιζόμενοι στη συμπληρωματικότητα των ερευνητικών δράσεων τις οποίες προσφέρουν, με σκοπό την ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού και ειδικά του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα με σεβασμό στο περιβάλλον, το οποίο περιλαμβάνει μια ξεχωριστή θαλάσσια βιοποικιλότητα και χερσαία χλωρίδα και πανίδα.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία επιχειρείται η ανάδειξη νέων τουριστικών προϊόντων με τον καλύτερο τρόπο αλλά η διάκριση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που στην πραγματικότητα είναι το μέλλον και η προοπτική για την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024