Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΔιεθνείς αθλητικές διοργανώσεις του Ιουλίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ
Αθλητικός Τουρισμός

Διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις του Ιουλίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Τρεις σημαντικές διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τον Ιούλιο, έθεσε υπό την αιγίδα του ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Με στόχο την ενδυνάμωση του τοπικού τουριστικού προϊόντος σε ποικίλες περιοχές της χώρας, μέσω της σταθερής υποστήριξης δράσεων και εκδηλώσεων που προωθούν και προβάλουν τις ειδικές μορφές τουρισμού, ο ΕΟΤ έθεσε υπό την αιγίδα του τρεις σημαντικές διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα διοργανωθούν στη διάρκεια του Ιουλίου.

Συγκεκριμένα:

Από αύριο Παρασκευή 1 έως την Κυριακή 3 Ιουλίου θα διεξαχθεί για τρίτη χρονιά στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης. Ο αγώνας αποτελεί την αναβίωση, ύστερα από 2.500 χρόνια, της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής του Σκυλλία και της Ύδνας, που κολύμπησαν πάνω από τα ναυάγια της ιστορικής ναυμαχίας του Αρτεμισίου. Περιλαμβάνει διαδρομές κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 14,5 χλμ., 10 χλμ., 5 χλμ., 3 χλμ., 1,5 χλμ. και 500 μ. για παιδιά και σε αυτόν αναμένεται να λάβουν μέρος εκατοντάδες κολυμβητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις παράλληλες δράσεις περιλαμβάνονται συμβολική εκδήλωση στον αρχαίο οικισμό του χωριού Αρτεμισίου, όπου βρίσκεται η Μαυροελιά του Αρτεμισίου ή Ελιά Μαυρομανδήλα και φεστιβάλ τοπικών προϊόντων.

Meteora Wrestling Academy

Στο διάστημα 1 έως 8 Ιουλίου σειρά έχει η δράση Meteora Wrestling Academy, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τρικάλων. Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθούν το 4ο Διεθνές Τουρνουά Πάλης με συμμετοχή αθλητών/τριών ελληνορωμαϊκής και ελεύθερης πάλης από όλο τον κόσμο στις κατηγορίες U17, U15, U13 και U11, τo 2ο Διεθνές Τουρνουά Πάλης με συμμετοχή βετεράνων αθλητών/τριών στις ηλικιακές ομάδες 51-55 και 55-60, καθώς και το International Model Camp για την αγωνιστική εκπαίδευση αθλητών και αθλητριών ελληνορωμαϊκής και ελεύθερης πάλης ηλικίας 9-17 ετών. Στους αγώνες θα συμμετάσχουν παγκόσμιοι πρωταθλητές του αθλήματος από τις ΗΠΑ, την Τουρκία, το Ιράν και την Ελλάδα, καθώς και άλλοι αθλητές από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Σουηδία, την Σερβία, την Βουλγαρία, την Κύπρο, την Τουρκία, την Ιταλία, την Εσθονία και το Ισραήλ.

Τέλος, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στη λίμνη Πλαστήρα η αθλητική εκδήλωση Multisport The Lake Plastira (τρίαθλο και aquathlon). Πρόκειται για μία νέα διοργάνωση που φιλοδοξεί να προσφέρει ξεχωριστές συγκινήσεις και εμπειρίες στους συμμετέχοντας που θα έχουν την τύχη να διαγωνιστούν στον ειδυλλιακό χώρο της λίμνης με το ιδιαίτερο και μοναδικό της φυσικό κάλλος, όπου το ορεινό στοιχείο των καταπράσινων βουνών που περικλείουν την περιοχή συνδυάζεται με τόσο μοναδικό και αρμονικό τρόπο με το νερό. Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης, ποδηλασίας και τρεξίματος για ενήλικες άνδρες και γυναίκες, για αμιγείς ή μεικτές ομάδες ανδρών και γυναικών καθώς και για παιδιά. Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο πρωτάθλημα τριάθλου WTL (Whynot Triathlon League).
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024