Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιευκρινίσεις για τις επιδοτήσεις ξενοδοχειακών μονάδων ζήτησαν οι ξενοδόχοι Λακωνίας
Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας

Διευκρινίσεις για τις επιδοτήσεις ξενοδοχειακών μονάδων ζήτησαν οι ξενοδόχοι Λακωνίας

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Δρόσο Παναγιώτη, ζητώντας διευκρινήσεις για την επιδότηση οικοπέδου για την ίδρυση ξενοδοχειακών μονάδων, στο πλαίσιοτου Ν.3299/04, […]

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Δρόσο Παναγιώτη, ζητώντας διευκρινήσεις για την επιδότηση οικοπέδου για την ίδρυση ξενοδοχειακών μονάδων, στο πλαίσιο<...>του Ν.3299/04, όπως αυτός τροποποιήθηκε από το Ν.3522/06, απέστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, κ. Δημήτρης Πολλάλης.

Σύμφωνα με την περίπτωση (ε) της παραγράφου 3 του άρθρου 37 (τροποποίηση διατάξεων του Ν. 3299/04) του Ν. 3522/06, “ενισχύεται η αγορά γηπέδων, έως 10% της ενισχυόμενης δαπάνης της επένδυσης, αποκλειστικά για μικρές επιχειρήσεις”. Βασιζόμενος στην περίπτωση αυτή, ο κ. Πολλάλης ζήτησε να αποσαφηνιστούν τα εξής:


  1. Στην περίπτωση ίδρυσης ξενοδοχειακών μονάδων, με ποιόν τρόπο ενισχύεται η ως άνω δαπάνη, από τη στιγμή που για την κατάθεση του φακέλου αίτησης απαιτούνται εγκεκριμένα αρχιτεκτονικά σχέδια από τον ΕΟΤ, τα οποία για να εκδοθούν στην επωνυμία της εταιρίας, θα πρέπει το οικόπεδο να ανήκει στην επενδύτρια εταιρία, άρα η δαπάνη για την αγορά του να έχει προηγηθεί της αίτησης και επομένως να μην δύναται να αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη.
  2. Ειδικότερα για την περίπτωση των πυρόπληκτων περιοχών όπου, για την ίδρυση ξενοδοχειακών μονάδων, δεν απαιτείται η προσκόμιση των ειδικών δικαιολογητικών (και επομένως των σχετικών εγκρίσεων αρχιτεκτονικών σχεδίων από τον ΕΟΤ) κατά τη φάση κατάθεσης του φακέλου αίτησης, η εν λόγω δαπάνη είναι επιλέξιμη; Στην περίπτωση που, όπως διαφαίνεται εκ των πραγμάτων, είναι επιλέξιμη, ποια είναι τα δικαιολογητικά τεκμηρίωσης της εξασφάλισης του γηπέδου για τους σκοπούς της επένδυσης που πρέπει να συμπεριληφθούν στην αίτηση υπαγωγής του υποψήφιου επενδυτή;

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024