Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΔημιουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Ανδραβίδα
Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών

Δημιουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Ανδραβίδα

Τη δημιουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Ανδραβίδα, στα πλαίσια στρατηγικής της κυβέρνησης για την περιφερειακή και τουριστική ανάπτυξη, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, κατά τη χτεσινή επίσκεψη του στην πόλη…

Τη δημιουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Ανδραβίδα, στα πλαίσια στρατηγικής της κυβέρνησης για την περιφερειακή και τουριστική ανάπτυξη, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, κατά τη χτεσινή<...>επίσκεψη του στην πόλη.

Παρουσιάζοντας τα σχέδια κατασκευής ο κ. Λιάπης ανέφερε: “Πετυχαίνουμε ένα στόχο που ήταν για πολλά χρόνια όραμα για την Ηλεία. Μετά από μια περίοδο συστηματικού διαλόγου με όλους τους τοπικούς φορείς και αξιολόγησης των δεδομένων, υλοποιούμε πλέον ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Ανοίγουμε έτσι μια αεροπορική πύλη για το νομό με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή. Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις με το υπουργείο Εθνικής Aμυνας για την παράλληλη λειτουργία των στρατιωτικών και των πολιτικών εγκαταστάσεων. Έχουμε επίσης προχωρήσει στην εκπόνηση της σχετικής μελέτης, προκειμένου να κατασκευασθεί το νέο κτήριο αεροσταθμού (πέντε χιλιάδων τ.μ.) και να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες υποδομές. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχει ενταχθεί στο Δ’ ΚΠΣ.

Παράλληλα στον τομέα της Αεροναυτιλίας έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια και εγκατάσταση νέων σύγχρονων ολοκληρωμένων συστημάτων επιτήρησης του εναέριου χώρου της περιοχής, καθώς και αντικατάσταση των συστημάτων επικοινωνιών με νέα σύγχρονης τεχνολογίας. Το κόστος αυτών των συστημάτων ανέρχεται σε ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έχουν ήδη εξασφαλισθεί από σχετικές πιστώσεις.

Η κυβέρνηση κάνει πράξη την περιφερειακή ανάπτυξη με μεγάλα έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη, ενισχύουν την εθνική οικονομία, εξασφαλίζουν ένα ακόμη καλύτερο αύριο για τη χώρα”.

Ρόβλιας: Ο κ. Λιάπης επισκέφθηκε ένα φανταστικό έργο

“Ο κ. Λιάπης έκανε σήμερα επίσημη επίσκεψη στο ανύπαρκτο πολιτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας. Δηλαδή, ο κ. Λιάπης έκανε επίσκεψη στο απόλυτο πουθενά. Επισκέφθηκε ένα φανταστικό έργο, αφού το πολιτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας δεν έχει καν δημοπρατηθεί. Επί τρία χρόνια, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για το πολιτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας. Ο κ. Λιάπης το θυμήθηκε, μετά από σαράντα μήνες, για να κατασκευάσει μια ακόμα επικοινωνιακή φιέστα. Υπάρχει και όριο στην εικονική πραγματικότητα, κ. Λιάπη, ακόμα και αν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Το «φαίνεσθαι» και οι κάμερες είναι αδύνατον να υποκαταστήσουν την ανυπαρξία έργου. Ανυπαρξία έργου, η οποία αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, μετά από δύο, προς τα κάτω, αναθεωρήσεις του Προγράμματος του Γ’ ΚΠΣ «Σιδηρόδρομοι, Αστικές Συγκοινωνίες, Αεροδρόμια», η απορροφητικότητά του υπολείπεται κατά 45%. Δυστυχώς για τον κ. Λιάπη, οι επισκέψεις σε ανύπαρκτα έργα είναι αδύνατον να αυξήσουν την απορροφητικότητα του Προγράμματός του, ούτε να αποτρέψουν τις περαιτέρω δραματικές απώλειες πόρων του Υπουργείου του από το Γ’ Κ.Π.Σ”. Σχολίασε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Ντίνος Ρόβλιας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024