Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΔημήτρης Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα ανοίγεται στον κόσμο

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα ανοίγεται στον κόσμο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2005: Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται το Λονδίνο, με την ευκαιρία της διεξαγωγής της World Travel Market, μίλησε χτες, Τρίτη 15 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Επιχειρηματικό Forum, που διοργανώνουν το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2005: Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται το Λονδίνο, με την ευκαιρία της διεξαγωγής<...>της World Travel Market, μίλησε χτες, Τρίτη 15 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Επιχειρηματικό Forum, που διοργανώνουν το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την εφημερίδα Herald Tribune, με θέμα τις τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά, ότι η Ελλάδα ανοίγεται στον κόσμο και πως “μετά την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων η χώρα μας κατέδειξε τις σημαντικές της δυνατότητες και τη νέα, σύγχρονη εικόνα της”. Όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος “το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης μέσα από ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο και ένα σύνολο συνεργιών, που αφορούν στο στρατηγικό σχεδιασμό, τη στόχευση, την τουριστική διπλωματία, τη διευρυμένη και έγκαιρη διαφημιστική καμπάνια, έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδυτών, με κύριους άξονες τις υποδομές με αειφόρο ανάπτυξη και την ποιότητα στην παροχή των υπηρεσιών”.

“Προχωρούμε με ρεαλισμό, αυτοπεποίθηση κάνοντας το καλύτερο για να ανταπεξέλθουμε στις διεθνείς προκλήσεις” επεσήμανε ο Υπουργός, ο οποίος παρουσιάζοντας τη νέα τουριστική πολιτική τόνισε, ότι “στόχος είναι ο τουρισμός των 12 μηνών, η ποιοτική αναβάθμιση στις υπηρεσίες και τις υποδομές και η δημιουργία ευκαιριών για επενδύσεις”.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Αβραμόπουλος στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο, υπογραμμίζοντας, ότι “ενισχύεται ο τομέας των ιδιωτικών επενδύσεων με την υιοθέτηση κινήτρων, τη διαρκή συνεργασία και ενεργό στήριξη του Υπουργείου προς τους ιδιώτες και με την ελαχιστοποιημένη πλέον γραφειοκρατική διαδικασία”.

Τις προοπτικές για τις τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα παρουσίασαν σε ομιλίες τους ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος-Στράτης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ κ. Κώστας Ζαχαρόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Χάρης Κοκκώσης.

Να σημειωθεί, ότι πρόκειται για το πρώτο από τα δέκα Fora, που θα διοργανωθούν από κοινού με τις εφημερίδες Herald Tribune και New York Times, σε πρωτεύουσες μεγάλων χωρών του κόσμου, συνδυάζοντας την πρωτοβουλία αυτή με τη διοργάνωση διεθνών τουριστικών εκθέσεων, όπου η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό και αναβαθμισμένο ρόλο. (Λονδίνο 15 Νοεμβρίου, Νέο Δελχί 5 Δεκεμβρίου, Ντουμπάϊ 7 Δεκεμβρίου, Νέα Υόρκη 25 Φεβρουαρίου 2006, Βερολίνο 9 Μαρτίου 2006 , Παρίσι 16 Μαρτίου 2006, Μόσχα 23 Μαρτίου 2006, Πεκίνο 21 Απριλίου 2006, Κάιρο 5-7 Σεπτεμβρίου 2006). Στις συναντήσεις αυτές, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την International Herald Tribune, θα παρουσιαστεί στους δυνητικούς επενδυτές από ξένους και Έλληνες ειδικούς, η νέα πολιτική για τις τουριστικές επενδύσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024