Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΔιοργάνωση του Ετήσιου Ναυτικού Σαλονιού Παραδοσιακών Σκαφών 2015 στο λιμάνι του Πειραιά
Εκθέσεις

Διοργάνωση του Ετήσιου Ναυτικού Σαλονιού Παραδοσιακών Σκαφών 2015 στο λιμάνι του Πειραιά

Το Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών 2015 θα γίνει σε χώρους που παραχωρεί ο ΟΛΠ ΑΕ χορηγικά από τις 27 έως 31 Μαΐου με εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τη διοργάνωση του Ετήσιου Ναυτικού Σαλονιού Παραδοσιακών Σκαφών 2015 στο Κεντρικό Λιμάνι Πειραιά ανακοίνωσαν ο ΟΛΠ ΑΕ και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών (ΕΛ.ΣΥ.ΠΑ.Σ.) υπογράφοντας σχετικό Ιδιωτικό Συμφωνητικό.

Η απόφαση του ΕΛ.ΣΥ.ΠΑ.Σ αποτελεί την πράξη ενεργής συμμετοχής του στις εκδηλώσεις της “Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015” που θα γίνει στον Πειραιά στις 28 και 29 Μαΐου 2015, απόφαση που χαιρέτισε ιδιαίτερα ο Δήμος και η Οργανωτική Επιτροπή.

Το Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών 2015 θα γίνει σε χώρους που παραχωρεί ο ΟΛΠ ΑΕ χορηγικά από τις 27 έως 31 Μαΐου με εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το Σαλόνι θα διεξαχθεί σε κρηπιδότοιχους και χερσαίο χώρο στην Ακτή Περικλέους (πρώην Βασιλειάδη – Υπουργείο) και στις πέτρινες δεξαμενές του ΟΛΠ ΑΕ, δίπλα στο SILO και το Hellas Liberty. Τα σκάφη που θα συμμετέχουν θα εκφράζουν το σύνολο των τύπων των παραδοσιακών σκαφών (καραβόσκαρα, περάματα, βαρκαλάνες, τσερνίκια, κ.λπ.).

Το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό προσυπέγραψαν από πλευράς ΟΛΠ ΑΕ ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιώργος Ανωμερίτης και από πλευράς ΕΛ.ΣΥ.ΠΑ.Σ. ο πρόεδρός του, ναύαρχος κ. Νίκος Καβαλλιέρος.

Κατά τις ημέρες του εορτασμού της “Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015”, της οποίας οι εργασίες θα διεξαχθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αναμένονται να προσέλθουν 1.250 σύνεδροι από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, μέλη της Ευρωπαίκής Επιτροπής, ενώ έχουν κληθεί όλοι οι φορείς του ευρύτερου Πειραιά, της ναυτιλίας και των λιμανιών, ως συμμέτοχοι με περίπτερα και θεματικές εκδηλώσεις.

Όπως δήλωσαν οι κ.κ. Γ. Ανωμερίτης και Ν. Καβαλλιέρος, “τα παραδοσιακά ξύλινα ελληνικά σκάφη αποτελούν τμήμα της ιστορίας της ελληνικής ναυτιλίας, της ναυπηγικής παράδοσης και του πολιτισμού της χώρας και δε θα μπορούσαν να λείπουν από τις σημαντικές εκδηλώσεις αυτές, στις οποίες φέτος τιμάται ο Πειραιάς και το λιμάνι του”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023
19/05/2023