Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔραγασάκης: Απομονωμένα ακτοπλοϊκά τα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων
Βουλευτής Β` Αθηνών ΣΥΝ

Δραγασάκης: Απομονωμένα ακτοπλοϊκά τα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε χτες ο βουλευτής Β` Αθηνών του ΣΥΝ, κ. Γιάννης Δραγασάκης, καταγγέλλοντας την ακτοπλοϊκή απομόνωση των ακριτικών νησιώντης Δωδεκανήσου, […]

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε χτες ο βουλευτής Β` Αθηνών του ΣΥΝ, κ. Γιάννης Δραγασάκης, καταγγέλλοντας την ακτοπλοϊκή απομόνωση των ακριτικών νησιών<...>της Δωδεκανήσου, αφού αποκλείονται από τη σύνδεσή τους με τον Πειραιά, αλλά και η σύνδεσή τους με το διοικητικό κέντρο του νομού, τη Ρόδο, είναι ελλιπής δεδομένου ότι τα δρομολόγια σύνδεσης μ` αυτή είναι ελάχιστα.

Όπως ανέφερε, “με απόφαση του ΥΕΝ, παρακάμπτεται η Σύμη από το επιδοτούμενο δρομολόγιο που εκτελούν τα πλοία από Πειραιά προς Ρόδο και αντίστροφα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού να ταλαιπωρούνται αφού είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στη Ρόδο για να επιβιβαστούν στο πλοίο για Πειραιά, καταβάλλοντας έτσι και υψηλότερο ναύλο”.

Σημειώνεται πως για το λόγο αυτό οι κάτοικοι του νησιού κατέθεσαν εξώδικο προς τον ΥΕΝ, ζητώντας τη λήψη μέτρων. Σύμφωνα με τους κατοίκους, η αιτιολογία που προβάλλεται από το ΥΕΝ ότι το πλοίο λόγω του μεγέθους του δεν μπορεί να προσεγγίσει το λιμάνι με ασφάλεια δεν ευσταθεί, αφού στο παρελθόν, πλοία ανάλογου μεγέθους όπως το “Ροδάνθη”, το “Μαρίνα”, το “Δημητρούλα” το “Πάτμος” και το “Ρόδος” προσέγγιζαν με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς κανένα πρόβλημα στο νησί. Καταγράφουν επίσης τις συνέπειες για τους κατοίκους από την έλλειψη σύνδεσης με τον Πειραιά, αφού το κόστος μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων αυξάνεται κατά 25% και ο χρόνος μετάβασης αυξάνει κατά 6 ώρες.

Κατόπιν αυτού, ο κ. Δραγασάκης ζήτησε να μάθει από τους κ.κ. Υπουργούς:

  • Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν προκειμένου να σταματήσει η απομόνωση των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου;
  • Προτίθεται ο ΥΕΝ να μην υπογράψει τη σύμβαση της εξυπηρέτησης της γραμμής από το συγκεκριμένο πλοίο και να προκηρύξει επαναληπτικό διαγωνισμό με συμβατικό όρο την εξυπηρέτηση της Σύμης;

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024