Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔρομολόγηση του “Ανδρέας ΙΙ” για την εξυπηρέτηση των Αντικυθήρων
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Δρομολόγηση του “Ανδρέας ΙΙ” για την εξυπηρέτηση των Αντικυθήρων

`Αμεση υπήρξε η επίλυση από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας του θέματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της νήσου των Αντικυθήρων, όπως αυτό αποδεικνύεται από την αρ. πρωτ. 227/07.03.2007 επιστολή του Προέδρου ΚοινότητοςΑντικυθήρων, […]

`Αμεση υπήρξε η επίλυση από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας του θέματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της νήσου των Αντικυθήρων, όπως αυτό αποδεικνύεται από την αρ. πρωτ. 227/07.03.2007 επιστολή του Προέδρου Κοινότητος<…>Αντικυθήρων, στην οποία διατυπώνεται προς τον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, η ικανοποίηση της Κοινότητος για την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών του υπουργείου στην επίλυση του πραγματικού και υπαρκτού προβλήματος του νησιού.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του ΥΕΝ μερίμνησαν για τη δρομολόγηση του επιβατηγού – οχηματαγωγού «Ανδρέας ΙΙ», το οποίο εκτελεί ήδη προγραμματισμένα δρομολόγια από τη Νεάπολη Βοιών προς Αντικύθηρα, για το χρονικό διάστημα από 4 έως 30 Μαρτίου 2007, λόγω της ετήσιας επιθεώρησης του επιβατηγού – οχηματαγωγού «Μυρτιδιώτισσα» με το οποίο έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση του νησιού.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Κεφαλογιάννης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού του ΚΚΕ, κυρίας Ελπίδας Παντελάκη, αναφορικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νήσου των Αντικυθήρων δήλωσε τα ακόλουθα: “Από τον διαγωνισμό που διεξήχθη για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών με σύναψη Σύμβασης ή Συμβάσεων Ανάθεσης 3ημόσιας Υπηρεσίας 3ιάρκειας μέχρι δώδεκα (12) ετών στο ΥΕΝ την 16η Οκτωβρίου 2006, μειοδότης αναδείχθηκε η «Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Νότου Α.Ε.» με το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Μυρτιδιώτισσα», με την οποία την 28-02-2007 υπεγράφη η σχετική σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση των νήσων Κυθήρων και Αντικυθήρων μέχρι 31 Οκτωβρίου 2007.

Λόγω της ετήσιας επιθεώρησης του εν λόγω πλοίου και για το χρονικό διάστημα από 4 έως 30 Μαρτίου 2007, η εξυπηρέτηση των Κυθήρων θα πραγματοποιείται από τον Πειραιά με την εκτέλεση ενός (01) δρομολογίου την εβδομάδα κάθε Τετάρτη από το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Πρεβελης», ενώ τα Αντικύθηρα θα εξυπηρετούνται με ένα (01) δρομολόγιο την εβδομάδα από το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Ανδρέας
ΙΙ», το οποίο εκτελεί ήδη προγραμματισμένα δρομολόγια από τη Νεάπολη Βοιών προς τα Αντικύθηρα”.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως οι υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας εξετάζουν τη δυνατότητα άλλων εταιριών για την εκτέλεση και δεύτερου επιδοτούμενου δρομολογίου, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι συγκοινωνιακές ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024