Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔυναμική η παρουσία της ΠΙΝ και στην έκθεσης της Βιέννης
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Δυναμική η παρουσία της ΠΙΝ και στην έκθεσης της Βιέννης

Η Ελλάδα κρατά τα σκήπτρα στις προτιμήσεις των αυστριακών έναντι Ισπανίας και Τουρκίας. Αυτή είναι η διαπίστωση των παραγόντων της τουριστικής αγοράς στην έκθεση Ferien Messe 2008 της Βιέννης. Το 2007, 600.000 Αυστριακοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα. Οι 490.000 από αυτούς με πτήσεις τσάρτερ, ενώ 110.000 μεμονωμένα, τάση που παρουσιάζει μεγάλη αύξηση…

Η Ελλάδα κρατά τα σκήπτρα στις προτιμήσεις των αυστριακών έναντι Ισπανίας και Τουρκίας. Αυτή είναι η διαπίστωση των παραγόντων της τουριστικής αγοράς στην έκθεση Ferien Messe 2008 της Βιέννης. Το 2007, 600.000 Αυστριακοί<...>επισκέφθηκαν την Ελλάδα. Οι 490.000 από αυτούς με πτήσεις τσάρτερ, ενώ 110.000 μεμονωμένα, τάση που παρουσιάζει μεγάλη αύξηση, καθώς οι αυστριακοί δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις προγραμματισμένες πτήσεις.

Πρώτος προορισμός η Κρήτη με 25% και ακολoυθούν η Ρόδος με 18%, η Κέρκυρα με 12%, ενώ αναδυόμενος προορισμός είναι η Κως. Σύμφωνα με το Γραφείο ΕΟΤ της Αυστρίας το συναισθηματικό συγκριτικό πλεονέκτημα «Πριγκίπισσα Σισση» θα πρέπει να συνδυαστεί – ώστε η Κέρκυρα να αυξήσει το μερίδιο της – με την πληροφόρηση των διεθνών παραγόντων του τουρισμού σχετικά με την ένταξη της παλαιάς πόλης στην UNESCO. Τα Ιόνια νησιά κρατούν τη δύναμη τους στις προτιμήσεις των Αυστριακών με πληθώρα γραφείων να τρέχουν προγράμματα για και Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθο.

Η ζήτηση των Ελληνικών προορισμών υποστηρίζεται από το ελληνικό κράτος με διαφήμιση στα αυστριακά ΜΜΕ. Η ORF (συστριακή τηλεόραση) προέβαλλε το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε πέρυσι στην Κέρκυρα με την συμβολή της ΠΙΝ. Μέλη του επισκέφθηκαν το Περίπτερο των Ιονίων για να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για την βοήθεια που έλαβαν και να ενημερώσουν ότι προβλήθηκε λόγω της επιτυχίας του τρεις φορές και μέσω του 3SAT δορυφορικά, σε Ελβετία και Γερμανία.

To μεγαλύτερο περιοδικό ταξιδιωτικών προορισμών REISEMAGAZINE θα έχει ως COVER STORY για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο τα Ιόνια Νησιά με ειδικό 10σέλιδο. Για το λόγο αυτό σε συνεργασία με την ΠΙΝ δημοσιογράφοι του θα επισκεφθούν όλα τα νησιά για να καλύψουν το αφιέρωμα. Παράλληλα 40 τουριστικοί πράκτορες θα επισκεφθούν το Ιόνιο στα πλαίσια του προγράμματος επιμόρφωσης της GULLET, ενώ το έντυπο «Ιόνια Νησιά, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 2008» με μορφή PDF θα αποσταλεί στον ΕΟΤ για να μοιραστεί ηλεκτρονικά σε όλους τους Tour operators και Τουριστικά Γραφεία της Αυστρίας.

Θετικά αποκρίθηκε ο ΕΟΤ στην πρόταση του Γ.Γ της ΠΙΝ κ. Σ. Βόσδου για επίσκεψη Αυστριακών Τουριστικών πρακτόρων στα Ιόνια, στα πλαίσια συνεργασίας με τους φορείς του τουρισμού των Ιονίων, καθώς και στην προοπτική επίσκεψης των φορέων του Τουρισμού των Ιονίων στην Αυστρία με συντονιστή τον ΕΟΤ, με σκοπό την περαιτέρω προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Ιονίου και την εξέταση των ιδιαιτεροτήτων της αγοράς.

Η ΠΙΝ συμμετείχε στην έκθεση Ferien Messe 2008 με περίπτερο 40 τ.μ., διαθέτοντας ένα stand ανά νομό. Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη και όλο το υλικό των νομών εξαντλήθηκε. Το περίπτερο των Ιονίων επισκέφθηκαν η Μορφωτική ακόλουθος της Πρεσβείας κα Πετράκη και η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου κα Περδικάρη, δημοσιογράφοι και παρασχέθηκαν πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων υποστήριξε η ΕΤΙΝ και παρέστησαν για την Κέρκυρα ο κ. Χ. Σκούρτης, Αντινομάρχης Κέρκυρας υπεύθυνος για τον Τουρισμό, ο Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κέρκυρας και υπεύθυνος της ΕΝΑΕ για τον Τουρισμό κ. Σ. Λυκούρης ως εκπροσωπος της ΕΝΑΕ, ο κ. Γ. Κάφυρης Ειδικός Σύμβουλος Νομάρχη υπεύθυνος για την Τουριστική προβολή της Κέρκυρας, για την Κεφαλονιά ο κ. Δ. Σταματελάτος, Ξενοδόχος και η κα Β. Μπαλή, ενώ για την Ζάκυνθο ο κ. Δ. Τσίπος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024