Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔυναμική η παρουσία της ΠΙΝ στις εκθέσεις Ουτρέχτης και Νορβηγίας
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Δυναμική η παρουσία της ΠΙΝ στις εκθέσεις Ουτρέχτης και Νορβηγίας

Στη διεθνή Έκθεση Τουρισμού Vakantiebeurs, που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως και τις 13 Ιανουαρίου 2008 στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η […]

Στη διεθνή Έκθεση Τουρισμού Vakantiebeurs, που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως και τις 13 Ιανουαρίου 2008 στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία<...>από πλευράς προσέλευσης κοινού και συμμετοχής τουριστικών περιοχών ανά τον κόσμο, ενώ παρόντες ήταν πολλοί επτανήσιοι επιχειρηματίες, πράκτορες και ξενοδόχοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκθέσεως συνολικά 13.033 ήταν ο αριθμός των επιχειρηματιών που βρέθηκαν κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας της εκθέσεως και 122.090 ήταν συνολικά οι επισκέπτες. Το 81% των επισκεπτών ενδιαφέρθηκε για γενικές πληροφορίες σχετικά με προορισμούς και το 10% διάλεξε επιτόπου που θα κάνει διακοπές. Μέσος όρος παραμονής στην έκθεση ήταν οι τεσσεράμισι ώρες.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του ΕΟΤ Ολλανδίας, κ. Σάκης Ιωαννίδης, “το 8% των Ολλανδών διαλέγουν για τις διακοπές τους την Ελλάδα”, προσθέτοντας πως “συνολικά η αύξηση για την χώρα μας, σε σχέση με πέρυσι, αγγίζει το 25%”.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε για δεύτερη φορά και στην έκθεση τουρισμού Reiseliv στο Οσλο της Νορβηγίας (10-13/01/08). Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των Νορβηγών για τα Επτάνησα. Επιχειρηματίες και κοινό ζήτησαν πληροφορίες για τα νησιά μας, ενώ το έντυπο υλικό της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων εξαντλήθηκε.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των tour operators, η αύξηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλη την Ελλάδα και ειδικά για τα Ιόνια Νησιά. Μέχρι στιγμής η αύξηση είναι πάνω από το προβλεπόμενο, με την Νορβηγική αγορά να επιλέγει περισσότερο την Κεφαλονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νορβηγία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί στατιστικά η αγορά της έχει το μεγαλύτερο ΑΕΠ.

Στην έκθεση της Νορβηγίας ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 35.000. Η έκθεση αυτή για την Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά είναι πολύ σημαντική, διότι μπορεί να είναι μικρότερη σε σχέση με άλλες που συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αλλά σε μια μικρότερη έκθεση μπορούν να γίνουν περισσότερες επαφές με επιχειρηματίες και κοινό.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Νορβηγία, θέλοντας για ακόμα μια φορά να στηρίξει την παρουσία της Ελλάδας δεξιώθηκε στο σπίτι του τους Έλληνες εκπροσώπους που συμμετείχαν στην έκθεση.

Την ευθύνη του περίπτερου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τόσο στην έκθεση της Ουτρέχτης, όσο και στην έκθεση της Νορβηγίας, είχε η ΕΤΙΝ με τον Διευθύνων Σύμβουλο της κ. Ε. Κατωπόδη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024