Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΔυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας στο Τουριστικό Πανόραμα

Δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας στο Τουριστικό Πανόραμα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην 13η έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα» στο εκθεσιακό κέντρο «EXPOATHENS» στις 17-20 Απριλίου 2008. Στην έκθεση η Περιφέρεια μέσα από ένα μοναδικόσε […]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην 13η έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα» στο εκθεσιακό κέντρο «EXPOATHENS» στις 17-20 Απριλίου 2008. Στην έκθεση η Περιφέρεια μέσα από ένα μοναδικό<...>σε δομή περίπτερο που παρουσίαζε την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της Δυτικής Μακεδονίας και με κεντρικό μήνυμα «Δυτική Μακεδονία κάθε εποχή μοναδική», πρόβαλε τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες και των τεσσάρων Νομών της, προωθώντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού τις οποίες ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να συναντήσει στη Δυτική Μακεδονία.

Προϊόντα και παραδοσιακά γλυκά από τους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας προσφέρθηκαν στους επισκέπτες, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν τις γεύσεις της περιοχής, ενώ τα παραδοσιακά διακοσμητικά στοιχεία του περιπτέρου αλλά και το φωτογραφικό υλικό έδωσαν έντονα το στίγμα της παράδοσης και της φιλοξενίας που διαθέτει και προσφέρει η Δυτική Μακεδονία.

Σε μία γωνιά του περιπτέρου διαμορφώθηκε ένα μέρος από το εσωτερικό σπιτιού με μεντέρια, αυθεντικά υφαντά, σοφρά, παλιές φωτογραφίες στους τοίχους και παραδοσιακές φορεσιές (ανδρική – γυναικεία). Έτσι μεταφέρθηκε στους επισκέπτες της έκθεσης η ζεστή ατμόσφαιρα των παραδοσιακών σπιτιών της περιοχής, που σε πολλές περιπτώσεις είναι διαμορφωμένα σε φιλόξενους ξενώνες.

Μέσα από το έντυπο υλικό, που διανεμήθηκε, προβλήθηκαν οι πέντε μορφές εναλλακτικού τουρισμού, που προωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες αφορούν τον αγροτουρισμό, τον οικολογικό τουρισμό, τον αθλητικό/ περιηγητικό τουρισμό, τον πολιτιστικό τουρισμό καθώς και τον βιομηχανικό-ενεργειακό τουρισμό.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην 13η έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα» ήταν η πέμπτη συμμετοχή σε έκθεση, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για την Τουριστική Προβολή της, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024