Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔυνατότητα ανάπτυξης πακέτων fly/cruise προς περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας
Ο Γ. Νικητιάδης στο Παγκόσμιο Συνέδριο και την Εκθεση Seatrade Med

Δυνατότητα ανάπτυξης πακέτων fly/cruise προς περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας

Τις σημαντικές προοπτικές που διανοίγονται για τον τουρισμό κρουαζιέρας, καθώς και για τις επενδύσεις που μπορεί να γίνουν σε λιμενικά έργα στην Ελλάδα, μετά την άρση του cabotage, ανέλυσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τις κρουαζιέρες, Seatrade Med, που…

Τις σημαντικές προοπτικές που διανοίγονται για τον τουρισμό κρουαζιέρας, καθώς και για τις επενδύσεις που μπορεί να γίνουν σε λιμενικά έργα στην Ελλάδα,<...> μετά την άρση του cabotage, ανέλυσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τις κρουαζιέρες, Seatrade Med, που πραγματοποιείται στις Κάννες.

Σε μία αίθουσα με περισσότερους από 200 επαγγελματίες της κρουαζιέρας, των λιμένων και του τουρισμού, ο πρόεδρος της Seatrade Communications Group κ. Christopher Hayman υποδέχθηκε τον υφυπουργό, λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία αυτών των ανά διετία συνεδρίων, που συμμετέχει εκπρόσωπος κυβέρνησης από ξένη χώρα, και είναι ιδιαίτερα ευτυχής που η χώρα αυτή είναι η Ελλάδα, σημαντικός προορισμός για τις μεσογειακές κρουαζιέρες.

Ο κ. Νικητιάδης ως κύριος ομιλητής αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον ελληνικό τουρισμό, στις αλλαγές και κυρίως στις προοπτικές του τουρισμού κρουαζιέρας, ως μορφής εισερχόμενου τουρισμού, ως δυνατότητα ανάπτυξης πακέτων fly/cruise προς περιφερειακά αεροδρόμια, που συνδυάζονται με λιμάνια, και ως ευκαιρία για επενδυτικές συνεργασίες στην λειτουργία εξειδικευμένων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών για τον θαλάσσιο τουρισμό.

Ο κ. Νικητιάδης πραγματοποίησε συναντήσεις με τους κορυφαίους της διεθνούς κρουαζιέρας, μεταξύ των οποίων ο κ. Manfredi Lefebvre dΆ Olivio (πρόεδρος της SilverSea Cruises) και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις Κρουαζιέρες, ο κ. Tim Marking, γενικός γραμματέας του ιδίου Συμβουλίου, και ο κ. Giovanni Spadoni, πρόεδρος της Med Cruise (Ένωσης των Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας), που περιλαμβάνει περισσότερα από 70 μεσογειακά λιμάνια. Ο υφυπουργός συζήτησε μαζί τους ειδικότερα θέματα ανάπτυξης δρομολογίων προς ελληνικούς προορισμούς και επενδύσεων για δημιουργία ειδικών λιμενικών εγκαταστάσεων υποδοχής και εξυπηρέτησης (αποβάθρες κρουαζιεροπλοίων, επιβατικούς σταθμούς, κ.ά.).

Κατά την διάρκεια της επίσημης ομιλίας του ο κ. Νικητιάδης επισήμανε ότι η Ελλάδα θα είναι δίπλα τόσο στις εταιρείες κρουαζιέρας, όσο και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό και εξήγησε τον καινούργιο νόμο για το fast track investments, ενώ ανέλυσε και τις κατευθύνσεις για τη νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού, ολοκληρώνοντας με την δήλωση ότι “θα είμαστε παρόντες παντού”. Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Νικητιάδης απαντώντας σε ερωτήσεις αναφέρθηκε και σε άλλες μορφές τουρισμού και περιέγραψε το πλαίσιο στο οποίο θα λειτουργήσει η συμφωνία που θα υπογράφεται με βάση το νόμο της απελευθέρωσης του cabotage.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Κάννες, ο πρόεδρος της Louis Hotels και Louis Cruises, κ. Κωστάκης Λοΐζου, παρέθεσε προς τιμήν του υφυπουργού, γεύμα εργασίας με επαγγελματίες του κλάδου, στο οποίο μεταξύ άλλων παρακάθισε και ο κ. Hayman.

Επίσης ο κ. Νικητιάδης έδωσε συνεντεύξεις στα δύο έγκυρα επαγγελματικά περιοδικά του κλάδου, “Seatrade Insider Magazine” και “Dream World Cruise Destinations”.

Ο υφυπουργός χθες πραγματοποίησε επίσκεψη στα περισσότερα από 100 περίπτερα της έκθεσης Seatrade Cruise Exhibtion, η οποία γίνεται, παράλληλα με το συνέδριο, στο Palais des Festivals et des Congres – Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο στις Κάννες. Μεταξύ άλλων έκανε ιδιαίτερες συναντήσεις στα ελληνικά περίπτερα, συναντήθηκε με εκπροσώπους από τους λιμενικούς οργανισμούς της Κω, της Ηγουμενίτσας, και του Βόλου, και συναντήθηκε και με εκπροσώπους του Λιμένα Ηρακλείου. Επίσης κατά την επίσκεψη του στην έκθεση συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του τουρκικού λιμένα της Μαρμαρίς, του λιμένα της Βαρκελώνης (ενός από τα μεγαλύτερα λιμάνια κρουαζιέρας της Μεσογείου), και άλλων μεσογειακών προορισμών, μεταξύ των οποίων είχε και σύντομη συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους του Κυπριακού Οργανισμού Λιμένων.

Την ίδια ημέρα ο υφυπουργός είχε εθιμοτυπική συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης των Καννών, ο οποίος είναι και βουλευτής του Γαλλικού Κοινοβουλίου, κ. Bernard Brochand, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την ανάπτυξη του τουρισμού σε παραλιακές πόλεις. Ο δήμαρχος περιέγραψε στον υφυπουργό την δομή και την μεθοδολογία με την οποία οι Κάννες αναπτύσσουν και προσελκύουν τουρισμό, και αναφέρθηκε ειδικά στην επιτυχία των Καννών σαν πόλη συνεδριακού τουρισμού (με περισσότερες από 300 συνεδριακές ημέρες κατΆέτος) και θαλάσσιου τουρισμού, με περισσότερες από 1.500 θέσεις ελλιμενισμού μεγάλων σκαφών και θαλαμηγών, που υποδέχεται συνολικά περίπου 3,5 εκατ. τουρίστες το έτος, και αποδέχθηκε πρόσκληση του κ. Νικητιάδη σε επόμενο ταξίδι του στην Ελλάδα, να υπάρξει συνεργασία και μεταφορά τεχνογνωσίας για την υποβοήθηση της ανάπτυξης αυτών των μορφών τουρισμού στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο συνεδρίου και της έκθεσης ο κ. Νικητιάδης ήταν χθες προσκεκλημένος ως επίσημος ομιλητής στην Γενική Συνέλευση της Med Cruise Ένωσης Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας. Στην Γενική Συνέλευση αυτή της Med Cruise εξελέγησαν ως νέα μέλη τα ελληνικά λιμάνια της Κω, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου, της Καβάλας και της Κεφαλονιάς, ενώ στην ένωση ήδη συμμετέχει ο Βόλος. Εκεί ο υφυπουργός ανακοίνωσε την επανενεργοποίηση του λιμένος Πειραιά, που ήταν παλαιό μέλος.

Σε δήλωση του σε δημοσιογράφους, κατά την λήξη της έκθεσης, ο κ. Νικητιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έντονο ενδιαφέρον που διαπίστωσε στις Κάννες όχι μόνο για επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων αλλά και για επενδύσεις σε λιμενικές εγκαταστάσεις, και δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί και να ανταποκριθεί σε κάθε ενδιαφέρον προς την κατεύθυνση αυτή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024