Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔύο υποψήφιοι πρόεδροι για το νέο ΔΣ της ΠΟΞ

Δύο υποψήφιοι πρόεδροι για το νέο ΔΣ της ΠΟΞ

Σε κλίμα ήπιας αντιπαράθεσης δύο βασικών άτυπων ομάδων, που υπεράσπιζαν τις ισάριθμες άτυπες διεκδικήσεις της προεδρίας, πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκλογές της Ομοσπονδίας…

Σε κλίμα ήπιας αντιπαράθεσης δύο βασικών άτυπων ομάδων, που υπεράσπιζαν τις ισάριθμες άτυπες διεκδικήσεις της προεδρίας από τον απερχόμενο<...> πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Βασίλη Μηναϊδη και τον νέο υποψήφιο πρόεδρο Ανδρέα Ανδρεάδη, πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκλογές της Ομοσπονδίας. Αν και το εκλογικό σύστημα της ΠΟΞ δεν προβλέπει την υποβολή υποψηφιοτήτων για την προεδρία, αφού ο πρόεδρος εκλέγεται από το δωδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο που προκύπτει από τις εκλογικές διαδικασίες, εν τούτοις οι δύο προαναφερόμενοι είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την ανάληψή της. Οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι, σκιαγραφώντας τους στόχους τους, αναφέρθηκαν ο μεν πρώτος στην συνέχιση του έργου της ΠΟΞ, ο δε δεύτερος στην αλλαγή της πορείας πλεύσης της Ομοσπονδίας προς μία κατεύθυνση περισσότερο εστιασμένη σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό συνδικαλιστικό πρόσωπο.

Στις τοποθετήσεις των υποψηφίων για το ΔΣ δεν έλειψαν οι φωνές που τόνισαν την σημασία της διατήρησης της ενότητας του κλάδου, ανεξάρτητα του εκλογικού αποτελέσματος.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός υποψηφίων για το ΔΣ, καθώς και πρωτοφανής προσέλευση εκλεκτόρων, οι οποίοι ψήφισαν προσωπικά και όχι δι’ αντιπροσώπου. Το γεγονός αυτό θεωρείται ότι σηματοδοτεί το αυξανόμενο ενδιαφέρον του κλάδου για τα συνδικαλιστικά θέματα.
Αυτό επιβεβαιώνεται από την αυξημένη συμμετοχή νέων –ηλικιακά αλλά και στα συνδικαλιστικά δρώμενα- υποψηφίων.

Σε γενικές γραμμές από τις ομιλίες των υποψήφιων προέδρων οι δύο τάσεις που σκιαγραφήθηκαν αφορούσαν:

Ο κ. Μηναϊδης υπεραμύνθηκε της μέχρι τώρα πολιτικής και των δράσεων της ΠΟΞ, τονίζοντας ότι έδωσε σοβαρές συνδικαλιστικές μάχες, τηρώντας μία «σκληρή» διαπραγματευτική πολιτική, όπως για παράδειγμα στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και το θέμα των «αστεριών», αναφέροντας χαρακτηριστικά για τους εκπροσώπους της «εκσυγχρονιστικής τάσης» ότι «οι νέοι θέλουν να μας κάνουν soft».

Ο κ. Ανδρεάδης αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης του διαπραγματευτικού ρόλου της ΠΟΞ μέσω της διαμόρφωσης πενταετούς στρατηγικού προγράμματος, της δημιουργίας σύγχρονων εργαλείων που θα προσφέρουν χρηστικές πληροφορίες σε όλους τους ξενοδόχους, μέσω του Internet, που αφορούν στην νομοθεσία, τους προμηθευτές κ.λπ., την συμμετοχή σε διεθνείς φορείς του κλάδου και την ενεργοποίηση όλων των μελών της ΠΟΞ και ιδιαίτερα των νέων, σημειώνοντας ότι, παρά τις αξιόλογες προσπάθειες των μέχρι τώρα διοικήσεων, η αντιμετώπιση των προβλημάτων ήταν «πυροσβεστική» χωρίς μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων εξελέγησαν οι παρακάτω υποψήφιοι (με αλφαβητική σειρά) που θα στελεχώσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ:

  • Ανδρεάδης Ανδρέας (Χαλκιδική)
  • Γαλιατσάτος Σπύρος (Κεφαλλονιά)
  • Διβάνης Σπύρος (Αθήνα)
  • Θωμόπουλος Αριστοτέλης (Θεσσαλονίκη)
  • Καλλίγερος Γεράσιμος (Χαλκιδική)
  • Καλουτσάκης Κώστας (Ηράκλειο)
  • Καραλής Δημήτρης (Μεσσηνία)
  • Λεβέντης Κώστας (Μαγνησία)
  • Μηναϊδης Βασίλης (Ρόδος)
  • Πλεύρης Βασίλης (Ηράκλειο)
  • Πουλιού Νίκος (Κως)
  • Τρυπάκης Μανώλης (Ηράκλειο)

Από τους εκλεγέντες νέα μέλη είναι οι Διβάνης Σπύρος, Καλουτσάκης Κώστας (ο οποίος επανέρχεται μετά από 13 χρόνια απουσίας στο ΔΣ της ΠΟΞ), Λεβέντης Κώστας και Τρυπάκης Μανώλης.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία κατά την οποία θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Τα πλήρη κείμενα του απολογισμού εξελίξεων στον κλάδο 2000-2003, του απολογισμού του προέδρου Β. Μηναϊδη για την τριετή θητεία του και των επικαιροποιημένων θέσεων του κλάδου μπορείτε να διαβάσετε στο αφιέρωμα ΠΟΞ – ΕΚΛΟΓΕΣ 2003

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024