Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔυσαρεστημένες οι Ξενοδοχειακές Ενώσεις των Πυρόπληκτων Νομών
Καθυστέρηση Εκταμίευσης Οικονομικής Ενίσχυσης

Δυσαρεστημένες οι Ξενοδοχειακές Ενώσεις των Πυρόπληκτων Νομών

Επιστολή προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους για την καθυστέρηση εκταμίευσης της εξαγγελθείσασας Έκτακτης Οικονομικής Ενίσχυσης, έστειλανοι πρόεδροι Ξενοδοχειακών Ενώσεων των Πυρόπληκτων Νομών (Πολλάλης […]

Επιστολή προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους για την καθυστέρηση εκταμίευσης της εξαγγελθείσασας Έκτακτης Οικονομικής Ενίσχυσης, έστειλαν<...>οι πρόεδροι Ξενοδοχειακών Ενώσεων των Πυρόπληκτων Νομών (Πολλάλης Δημήτρης – Λακωνία, Βενέρης Θεόδωρος – Εύβοια, Ροϊνιώτης Δημοσθένης – Αρκαδία, Λαγωνικάκος Σπύρος – Μεσσηνία, Σπυρόπουλος Σπύρος – Ηλεία). Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ενίσχυση είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ευθύς αμέσως μετά την εκδήλωση των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου Αυγούστου.

Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αποφάσισε να επιχορηγήσει τις Ενώσεις με το ποσόν των 50.000 ευρώ, στη πορεία ανακοινώθηκε προφορικά ότι τα χρήματα θα δοθούν σε δύο `δόσεις`. “Ειλικρινά” υπογραμμίζουν οι πρόεδροι των Ενώσεων, “δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το λόγο αφενός μεν του επιμερισμού του αρχικού ποσού σε `δόσεις`, αφετέρου δε την καθυστέρηση της εκταμίευσης της πρώτης `δόσης`, παρά το γεγονός ότι έχουμε ήδη εκδώσει και υποβάλλει στον ΕΟΤ τα σχετικά τιμολόγια”.

“Η Έκτακτη Ενίσχυση”, όπως επισημαίνουν, “έχει σαν μοναδικό σκοπό την τουριστική αναγέννηση των πληγεισών περιοχών, αλλά και την αναστροφή του αρνητικού κλίματος που προκλήθηκε με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου”. “Θεωρούμε λοιπόν” προσθέτουν “εύλογη την ανησυχία μας, σχετικά με την καθυστέρηση της εκταμίευσης ολόκληρου του ποσού της εξαγγελθείσης Έκτατης Ενίσχυσης, πολύ δε περισσότερο του επιμερισμένου αυτού, για το οποίο ο κ. Επίτροπος εμμένει στην άποψη ότι οι Ενώσεις, εκτός της εγγράφου ανάλυσης των δραστηριοτήτων που σκοπεύουν να χρηματοδοτήσουμε με το ποσόν της ενίσχυσης, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν επίσημες προσφορές των προμηθευτών των υπηρεσιών, που προβλέπονται στις δραστηριότητες, καθώς επίσης και εξοφλημένα τιμολόγια για τις υπηρεσίες αυτές, που αυτονόητα δεν έχουν ακόμη προσφέρει”.

Δεδομένου ότι οι εν γένει προωθητικές κινήσεις των πυρόπληκτων Νομών για τη δημοσιοποίηση και την τουριστική προβολή των περιοχών τους, έχει κατά πολύ καθυστερήσει, οι πρόεδροι των Ξενοδοχειακών Ενώσεων παρακαλούν τον Υπουργό να δώσει τη δέουσα προσοχή, ώστε το πρόβλημα τους να διευθετηθεί άμεσα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024