Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕ.Ε.Π.Φ.: Αφαίρεση Γαλάζιων Σημαιών από ακόμη 2 ελληνικές ακτές

Ε.Ε.Π.Φ.: Αφαίρεση Γαλάζιων Σημαιών από ακόμη 2 ελληνικές ακτές

Δύο ακόμη ελληνικές ακτές έχασαν τη Γαλάζια Σημαία, λόγω μη συμμόρφωσης τους με ορισμένες από τις βασικές προϋποθέσεις του προγράμματος, σύμφωνα μεχτεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, χειριστή […]

Δύο ακόμη ελληνικές ακτές έχασαν τη Γαλάζια Σημαία, λόγω μη συμμόρφωσης τους με ορισμένες από τις βασικές προϋποθέσεις του προγράμματος, σύμφωνα με<...>χτεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, χειριστή του διεθνούς προγράμματος ‘Γαλάζιες Σημαίες’ στην Ελλάδα. Συνολικά 13 ακτές από τις 411 βραβευμένες έχασαν φέτος τη Γαλάζια Σημαία.

Σημειώνεται ότι για να διατηρήσει τη «Γαλάζια Σημαία» μια ακτή, χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και προσπάθειες για την σωστή οργάνωσή της έτσι ώστε να τηρούνται τα αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται στην οργάνωση της ακτής, δηλαδή, προσφορά υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, προστασία φυσικού περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου και πάνω απ’ όλα πληροφόρηση. Η τήρηση των κριτηρίων ελέγχεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από ξένους και Έλληνες επιθεωρητές.

Ως αποτέλεσμα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω 2 ακτές έχασαν τη «Γαλάζια Σημαία» τους:

  • Σιδάρι – Δήμος Εσπερίων Κέρκυρας

  • Σταυρός – Δήμος Ακρωτηρίου Χανίων

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024