Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕφαρμογή συστήματος ελέγχου των προδιαγραφών τουριστικών επιχειρήσεων

Εφαρμογή συστήματος ελέγχου των προδιαγραφών τουριστικών επιχειρήσεων

Την εφαρμογή συστήματος επιθεώρησης/ελέγχου των βασικών και ειδικών προδιαγραφών όλων των τουριστικών επιχειρήσεων ανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δ. Γεωργακόπουλος

Την εφαρμογή συστήματος επιθεώρησης/ελέγχου των βασικών και ειδικών προδιαγραφών όλων των τουριστικών επιχειρήσεων ανήγγειλε ο υφυπουργός<...> Ανάπτυξης Δ. Γεωργακόπουλος. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε και άρχισε να λειτουργεί στις Περιφέρειες το Μητρώο Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΜΗΤΕ), μέσω του οποίου εκδίδονται, ήδη, τα σήματα λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων.

Σκοπός του ελέγχου, επεσήμανε ο κ. Γεωργακόπουλος, είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση των προβλημάτων και όχι εξαρχής η κυρωτική διαδικασία. Με το προτεινόμενο σύστημα εκτιμάται ότι τόσο ο έκτακτος όσο και ο τακτικός έλεγχος από τα υπηρεσιακά όργανα θα είναι πιο αξιόπιστος, μεθοδικός και αποτελεσματικός.

Με το σύστημα που διαμορφώθηκε ο έλεγχος της επιχείρησης οργανώθηκε σε τρεις βασικές ενότητες με σκοπό να υπάρχει ενιαία βάση ελέγχου για όλες τις κατηγορίες των τουριστικών επιχειρήσεων. Σε κάθε μια από αυτές έχουν συμπεριληφθεί εκείνα τα σημεία αξιολόγησης που κατά την κρίση και την εμπειρία των αρμόδιων Τμημάτων της Γενικής Γραμματείας και του ΕΟΤ πρέπει να επανελέγχονται ανά χρονικά διαστήματα προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Οι ενότητες αυτές είναι:

  • Βασικές Λειτουργικές Προδιαγραφές: Εφαρμογή των βασικών αρχών οργάνωσης, έλεγχος βασικών κτηριοδομικών προδιαγραφών, ύπαρξη του προβλεπόμενου εξοπλισμού για την παροχή των προβλεπόμενων υπηρεσιών κα τήρηση των όρων συντήρησης στους χώρους και εγκαταστάσεις της επιχείρησης.
  • Ειδικά κριτήρια: Αξιολόγηση των περαιτέρω προσφερόμενων υπηρεσιών.
  • Ερωτηματολόγιο: Αξιολόγηση των προσφερόμενων υπηρεσιών της επιχείρησης στους πελάτες. Η δομή του εντύπου του ερωτηματολογίου είναι ενιαία για όλες τις κατηγορίες των επιχειρήσεων.

    Για κάθε ομάδα κριτηρίων έχει εισαχθεί ένα ποσοστό βαρύτητας, ενώ σταθμισμένοι συντελεστές βαρύτητας έχουν εισαχθεί για κάθε σημείο/θέση ελέγχου. Το Όργανο Επιθεώρησης/Ελέγχου βαθμολογεί κάθε ένα από τα κριτήρια με κλίμακα. Το τελικό score αξιολόγησης/βαθμολόγησης της επιχείρησης προκύπτει μηχανογραφικά, αξιολογείται ανάλογα και καταχωρείται στο ΜΗΤΕ σε ήδη προβλεπόμενα πεδία.

    Η περίπτωση των βαθμολογούμενων κριτηρίων (στην κατηγοριοποίηση των καταλυμάτων) δεν έχει ενταχθεί στην παραπάνω ομαδοποίηση, καθότι, πέρα από το ότι μπορεί να μεταβάλλονται από περίοδο σε περίοδο, εκτιμάται ότι ένας αναλυτικός έλεγχος όλων των προδιαγραφών σε σχετικά μικρά χρονικά διαστήματα θα ήταν δυσλειτουργικός. Αναλυτικά κριτήρια για τις ειδικές προδιαγραφές ατόμων με ειδικές ανάγκες δεν περιλαμβάνονται επίσης καθώς απαιτούν εμπεριστατωμένο έκτακτο έλεγχο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024