Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕγκαίνια από τον Λιάπη του αρχαιολογικού χώρου των Πετρών στο Αμύνταιο
Υπουργείο Πολιτισμού

Εγκαίνια από τον Λιάπη του αρχαιολογικού χώρου των Πετρών στο Αμύνταιο

Τον αρχαιολογικό χώρο των Πετρών στο Αμύνταιο, που ήταν γνωστός από τις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά τώρα ολοκληρώθηκαν τα έργα συντήρησης και ανάδειξής του για να παραδοθεί στο κοινό, […]

Τον αρχαιολογικό χώρο των Πετρών στο Αμύνταιο, που ήταν γνωστός από τις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά τώρα ολοκληρώθηκαν τα έργα συντήρησης και ανάδειξής του για να παραδοθεί<...> στο κοινό, εγκαινίασε με ιδιαίτερη χαρά την Παρασκευή, 29 Αυγούστου, ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Λιάπης.

“Η συντήρηση και προστασία των αρχαιολογικών χώρων” ανέφερε ο κ. Υπουργός στον χαιρετισμό του, “βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της πολιτικής μας, πάντα σε στενή συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σ’εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα παρεμβάσεων για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων σε όλη την Ελλάδα που θα λειτουργήσει ως μοχλός στην περιφερειακή ανάπτυξη. Διότι είναι κοινή πεποίθηση ότι περιφερειακή ανάπτυξη χωρίς ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιφέρεια δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν μπορεί να αφομοιωθεί”.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, έχουν δαπανηθεί από το Γ’Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 800 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για 92 Μουσεία και 341 Αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία σε όλη την επικράτεια και έχουν δαπανηθεί 347 εκατομμύρια και 452 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Για την επόμενη προγραμματική περίοδο έχουν σχεδιαστεί έργα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Έργα που αναμένεται ν’αλλάξουν την εικόνα στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας.

“Θέλουμε” επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Πολιτισμού, “τους αρχαιολογικούς χώρους να αποτελούν κομμάτι της κοινωνικής ζωής των πόλεων. Θέλουμε αρχαιολογικούς χώρους να αποτελούν δυναμικά σημεία αναφοράς εκπαίδευσης, ιστορικής γνώσης αλλά και ψυχαγωγίας. Διότι πέρα απ όλα αποτελούν απτές αποδείξεις της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας. Και έχουν ιδιαίτερη σημασία σε μια περίοδο κατά την οποία ορισμένοι επιχειρούν -απροκάλυπτα όσο και αδέξια- να κάνουν την ιστορία μέσο διπλωματικών ελιγμών. Για να στηρίξουν παραδοξότητες. Και να προσπαθήσουν να αποκτήσουν διεθνή υπόσταση”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024