Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕγκαίνια του περιπτέρου του ΕΟΤ στο Θησείο
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΟΤ στο Θησείο

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Τουρισμού, εγκαινίασε χτες το Περίπτερο του ΕΟΤ στο Θησείο. “Ο σημερινός χώρος, ο χώρος, δηλαδή, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΟΤ”, ανέφερε σε δηλώσεις του…

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Τουρισμού, εγκαινίασε χτες το Περίπτερο του ΕΟΤ στο Θησείο. “Ο σημερινός χώρος, ο χώρος, δηλαδή, που δημιουργήθηκε<...>με πρωτοβουλία του ΕΟΤ”, ανέφερε σε δηλώσεις του, “προσπαθεί να ενεργοποιήσει όλες τις αισθήσεις και κυρίως να κινητροδοτήσει τη συμμετοχή των πολιτών, ώστε να έρθουν σε επαφή με αυτό που ονομάζουμε φυσικό περιβάλλον της Ελλάδος. Αυτό που είναι, κατά κύριο λόγο, η δύναμή μας στο λεγόμενο τουριστικό προϊόν. Με αφορμή λοιπόν και αυτό το περίπτερο, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, εμείς θέλουμε να εκπέμψουμε ένα μήνυμα. Και το μήνυμα αυτό είναι ότι αν αυτή η χώρα, αν η Ελλάδα, μπορεί να έχει αυτοπεποίθηση για τα επόμενα χρόνια σε επίπεδο δημιουργικής και οικονομικής ανάπτυξης αυτό απορρέει από τον τουρισμό.

Γιατί ο τουρισμός, κάτω από τις πιο αντίξοες οικονομικές συγκυρίες, όπως η φετινή χρονιά, έδειξε ότι μπορεί να αντέξει. Ο ελληνικός τουρισμός άντεξε και προσέφερε πάρα πολλά και σημαντικά όσον αφορά την αύξηση των εσόδων. Είμαστε, λοιπόν, βέβαιοι ότι έχει ακόμα πάρα πολλά να προσφέρει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Είμαστε βέβαιοι ότι ο τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή της δημιουργικής ανάπτυξης της πατρίδας μας. Για αυτό τον λόγο θα έλεγα ότι πρέπει να προστατέψουμε την κύρια δύναμη του τουρισμού που είναι το φυσικό περιβάλλον. ΓιΆ αυτό και φέτος εκπέμπουμε το μήνυμα ότι όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε την Ελλάδα. Και σκεφτόμαστε την Ελλάδα, όταν σκεφτόμαστε πράσινα, οικολογικά, όταν κάνουμε λελογισμένη χρήση του φυσικού περιβάλλοντός μας, όταν καταλαβαίνουμε ότι το περιβάλλον και ο τουρισμός είναι υποθέσεις, οι οποίες δεν αφορούν το σήμερα, δεν αφορούν τη διαχείριση που κάνουμε εμείς ως γενιά αλλά κυρίως αφορούν τη μεγάλη παρακαταθήκη που πρέπει με σύνεση να την χειριστούμε γιατί αυτή θα κληρονομήσει η γενιά που έρχεται”.

Απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιό λόγο έχουν οι Έλληνες να γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε: “Ο κύριος λόγος που πρέπει να γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι γιατί είναι η μοναδική ημέρα που μας θυμίζει ότι, αν αυτή η χώρα στέκεται οικονομικά στα πόδια της, αν αυτή η χώρα μπορεί να έχει προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και τη δική της δημιουργική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, αυτό έχει να κάνει με τον τουρισμό. Ο τουρισμός είναι η κύρια, η βαριά οικονομική ατμομηχανή της ανάπτυξης της χώρα μας για τα επόμενα χρόνια. Όταν, λοιπόν αυτό το συνειδητοποιούμε, είναι σαν να λέμε ότι οι Έλληνες γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιατί έχουν οικονομικό οξυγόνο. Και το οικονομικό οξυγόνο προέρχεται κατά κύριο λόγο από τον τουρισμό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024