Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕγκατάσταση νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑ
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Εγκατάσταση νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑ

Το παρόν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑ, εγκαθιστώντας παράλληλα και το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Χάρη Κοκκώση, έδωσε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Απευθυνόμενη προς τους εργαζομένους της ΕΤΑ ανέφερε…

Το παρόν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑ, εγκαθιστώντας παράλληλα και το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Χάρη Κοκκώση, έδωσε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Απευθυνόμενη<...>προς τους εργαζομένους της ΕΤΑ ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αυτή τη στιγμή μπαίνουμε σε μια νέα εποχή με βελτιώσεις στη δομή της ΕΤΑ και με διαφορετική φιλοσοφία, στην οποία εσείς οι εργαζόμενοι διαδραματίζετε κυρίαρχο ρόλο. Πιστεύω, ότι το οποιοδήποτε έργο δεν είναι έργο ενός ανθρώπου, είναι συλλογικό. Σας καλώ όλους να δώσετε όλες σας τις δυνάμεις σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Κανείς μας δεν κρίνετε από τις προθέσεις του, γιατί θεωρώ ότι όλοι μας έχουμε τις καλύτερες προθέσεις. Όλοι μας κρινόμαστε πολύ αυστηρά, εκ του αποτελέσματος, εδώ που βρισκόμαστε. Ήδη έχει μπει ένα πολύ σφικτό χρονοδιάγραμμα, από το οποίο δεν πρόκειται να αποκλίνουμε, και σε αυτό είμαι απόλυτη και κατηγορηματική. Υπάρχει το χρονοδιάγραμμα και θα τηρηθεί. Θεωρώ πολύ σημαντική την απόφαση την οποία πήρα: η ΕΤΑ να είναι και τελικός δικαιούχος στο ΕΠΑΝ, και χαίρομαι γιατί κατάφερα να το υλοποιήσω. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί η ΕΤΑ αποκτά και έναν άλλο ρόλο που πρέπει να τον έχει. Προχωράμε γρήγορα στην αξιοποίηση της μεγάλης περιουσίας της ΕΤΑ με διαφάνεια, με σεβασμό στον πολίτη, στην κοινωνική δικαιοσύνη προς τους πολίτες. Γιατί ο γνώμονας πάντοτε είναι η αναβάθμιση της ζωής των πολιτών.

Έχουμε μία νέα εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, μακροπρόθεσμη. Όπως βλέπετε, υλοποιούμε αυτή τη στρατηγική. Και βέβαια σε αυτή την στρατηγική με τις ειδικές μορφές τουρισμού, η ΕΤΑ παίζει ρόλο πρωταρχικό, κυρίαρχο και ουσιαστικό. Στόχος μας πάντα είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, η αξιοποίηση της περιουσίας με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, στο φυσικό και στο ανθρωπογενές, καθώς και στα πολιτιστικά στοιχεία της κάθε περιοχής. Και όλα αυτά με ταχύτητα και απόλυτη διαφάνεια».

Ξεκινά μία νέα εποχή για την ΕΤΑ

«Βάσει των διαδικασιών των ΔΕΚΟ ο κ. Κοκκώσης είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑ. Είναι ένας άνθρωπος με βαθιές γνώσεις για τον τουρισμό, τη χωροταξία, τις επενδύσεις, και από τον οποίο περιμένουμε πάρα πολλά. Είμαι σίγουρη ότι ξεκινά μία νέα εποχή για την ΕΤΑ, η οποία συνδυάζεται και με τις βελτιώσεις στις δομές της εταιρίας. Προχωρούμε και επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς. Μέσα στο μήνα αυτό θα έχουμε δύο διαγωνισμούς και από τον επόμενο μήνα και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου υπάρχει η ωρίμανση και άλλων διαγωνισμών για τα ακίνητα της ΕΤΑ, πάντοτε με απαρέγκλιτο γνώμονα την απόλυτη διαφάνεια, την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των τοπικών κοινωνιών. Η ΕΤΑ πλέον είναι και ο τελικός δικαιούχος για το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα», γιατί ο στόχος είναι η κοινωνική διάσταση του έργου της ΕΤΑ. Και αυτό θα είναι από εδώ και πέρα έντονο σε όλους τους διαγωνισμούς, καθώς και στην αξιοποίηση της τουριστικής δημόσιας περιουσίας. Απόλυτος σεβασμός, λοιπόν, στο περιβάλλον, το φυσικό και το ανθρωπογενές, καθώς και στην απόλυτη διαφάνεια» δήλωσε σχετικά η υπουργός.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024