Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕγκατάσταση συσκευών για την ανάλυση υγρών στις χειραποσκευές σχεδιάζει η Ε.Ε.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Εγκατάσταση συσκευών για την ανάλυση υγρών στις χειραποσκευές σχεδιάζει η Ε.Ε.

Με αφορμή τους περιορισμούς που ισχύουν από τις 6 Νοεμβρίου 2006 ως προς την ποσότητα υγρών που επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους οι επιβάτες μέσα στα αεροσκάφη, ο ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τον ενημερώσει για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει…

Με αφορμή τους περιορισμούς που ισχύουν από τις 6 Νοεμβρίου 2006 ως προς την ποσότητα υγρών που επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους οι επιβάτες μέσα στα αεροσκάφη, ο ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή<...>να τον ενημερώσει για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο της μείωσης της αγοράς τοπικών ποιοτικών και παραδοσιακών προϊόντων, όπως το κρασί, το λάδι, το μέλι, η ρακί, το τσίπουρο. Συγκεκριμένα, ο κ. Αρναουτάκης είχε εκφράσει την ανησυχία του για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και ιδιαίτερα για οικογενειακές και μικρές επιχειρήσεις, που πλήττονται άμεσα από τη μείωση της αγοράς των προϊόντων που παράγουν.

Στην απάντησή του, ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Μεταφορών, κ. Barrot, ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή “ευελπιστεί ότι σύντομα θα υπάρξουν τεχνικές λύσεις – υπό τη μορφή συσκευών που θα εγκατασταθούν στους αερολιμένες και θα μπορούν να αναλύουν γρήγορα το περιεχόμενο σφραγισμένων φιαλών – οι οποίες θα επιτρέψουν την εκ νέου μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές”.

Ο κ. Barrot επικαλείται τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1546/2006 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που τάσσει κανόνες περιορισμού της ποσότητας υγρών που επιτρέπεται στις χειραποσκευές των επιβατών αεροπλάνων, επισημαίνοντας ωστόσο πως “επιτρέπεται στους επιβάτες να μεταφέρουν υγρά στις παραδιδόμενες στον έλεγχο εισιτηρίων αποσκευές”. “Με τους νέους κανόνες” δήλωσε “εξισορροπείται σωστά η ανάγκη αντιμετώπισης της νέας απειλής που συνεπάγεται ο νέος τύπος υγρών εκρηκτικών που ανακαλύφθηκε από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου τον Αύγουστο του 2006 με την παραχώρηση δικαιώματος στους επιβάτες να μεταφέρουν εύλογες ποσότητες υγρών στις χειραποσκευές τους, πέραν της δυνατότητας μεταφοράς μεγαλύτερων ποσοτήτων στις αποσκευές που παραδίδονται κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων”.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/07/2024
23/07/2024
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024