Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαEγκριση επί των άρθρων του ν/σ για το καμποτάζ
Γενικά θετικά τα σχόλια από τους φορείς

Eγκριση επί των άρθρων του ν/σ για το καμποτάζ

Με θετικά γενικά σχόλια, αλλά και παρατηρήσεις για την επί τω βελτίω τροποποίησή του υποδέχθηκαν το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα […]

Με θετικά γενικά σχόλια, αλλά και παρατηρήσεις για την επί τω βελτίω τροποποίησή του υποδέχθηκαν το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και<...> Ναυτιλίας για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα στην πλειοψηφία τους οι φορείς που τοποθετήθηκαν στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στη ναυτιλία (ΠΝΟ, ΠΕΜΕΝ και ΠΕΝΕΝ) ωστόσο τάχθηκαν κατά του νομοθετήματος με κυριότερο το επιχείρημα ότι θα επιφέρει απώλεια θέσεων εργασίας.

“Νομοθέτημα που κινείται στην σωστή κατεύθυνση” το χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Μ. Σαρλής, ο οποίος είπε ταυτόχρονα ότι δεν προβλέπει πλήρη απελευθέρωση. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κ. Β. Κορκίδης διαφώνησε ως προς την πλήρη απελευθέρωση και τοποθετήθηκε υπέρ της “σταδιακής” άρσης του καμποτάζ.

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, κ. Μ. Λάμπρος έκανε λόγο για θετική πρωτοβουλία και εισηγήθηκε επί μέρους τροποποιήσεις, όπως και ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, κ. Ν. Καβαλιέρος.

Ως θετική εξέλιξη αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της ΗΑΤΤΑ κ. Γ. Τελώνης τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου, εξέφρασε ωστόσο τη διαφωνία του με τους χρονικούς περιορισμούς που θέτει το σχέδιο νόμου στην παραμονή των πλοίων.

Θετική υπήρξε και η τοποθέτηση του αντιπρόεδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Α. Ανδρεάδη, ο οποίος προέβη ταυτόχρονα σε επισημάνσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις τις σχετικές με την διάρκεια των συμβάσεων, τη διάρκεια του ταξιδιού και την εφάπαξ εισφορά.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ κ. Ιω. Χαλάς μίλησε για την ανάγκη διασφάλισης “συγκροτημένων” εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων» και επικαλέστηκε την ελληνική νομοθεσία για να υποστηρίξει την υποχρεωτική πρόσληψη των Ελλήνων ναυτικών. Η άρση του καμποτάζ “υπηρετεί τα μονοπώλια” δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΠΕΜΕΝ (μηχανικοί Εμπορικού Ναυτικού) κ. Σ. Τσίμπογλου, ενώ ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ (ναύτες Εμπορικού Ναυτικού) κ. Α. Νταλακογιώργος ανέφερε ότι τα πλοία με ελληνική σημαία θα φύγουν.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την Επιτροπή και επί των άρθρων του κατά πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ ανεξάρτητοι βουλευτές προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ). Κατά τάχθηκε η ΝΔ, με την επισήμανση ότι είναι σωστή η άρση του καμποτάζ, το νομοθέτημα ωστόσο δεν ολοκληρώνει το εγχείρημα, όπως και τα κόμματα της Αριστεράς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024