Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕγκρίθηκε η διαδικασία αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής
Δεσμευτικές προσφορές έως 30/1/2009

Εγκρίθηκε η διαδικασία αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής

Συνεδρίασε χθες η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, αποτελούμενη από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη ως προέδρου, Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και…

Συνεδρίασε χθες η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, αποτελούμενη από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών<...> κ. Γιώργο Αλογοσκούφη ως προέδρου, Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη. Η ΔΕΑ ενημερώθηκε από τους συμβούλους του Ελληνικού Δημοσίου και ενέκρινε τη συνέχιση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών, η διαδικασία αποκρατικοποίησης εισέρχεται στη φάση της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές για τους τρεις διαγωνισμούς που αφορούν τους τομείς του πτητικού έργου, της επίγειας εξυπηρέτησης και της συντήρησης και επισκευής αεροσκαφών.

Μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και τη σχετική εισήγηση των τεσσάρων επενδυτικών συμβούλων της Κυβέρνησης (Lazard, Alpha Bank, Emporiki Bank, NBGI) οι υποψήφιοι επενδυτές που κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές είναι επτά για την εταιρεία που θα αναλάβει το πτητικό έργο της νέας Ολυμπιακής, επτά για την νέα εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης και 3 για την νέα εταιρεία τεχνικής βάσης.

Στη συνέχεια παρατίθενται κατά αλφαβητική σειρά τα ονόματα όλων των σχημάτων που κατέθεσαν μη δεσμευτική προσφορά και συνεχίζουν στην επόμενη φάση.

– “Πάνθεον” Εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης Εταιρεία Τεχνικής Βάσης
– Athens Airways – SkyOne Eurocorp JV (Air Mediterranee – Vernicos Group – International Investors) Eurocorp JV (Air Mediterranee – Vernicos Group – International Investors)
– Chrysler Aviation Fouad Al Ghanim Group Fouad Al Ghanim Group
– Eurocorp JV (Air Mediterranee – Vernicos Group – International Investors) Goldair PCP Capital Partners
– Fouad Al Ghanim Group – Gainjet Hellenic Cargo Group
-Klesch & Co. P&P Private Bank
– PCP Capital Partners – Etihad Airways PCP Capital Partners
– Sky Europe-Swissport

Οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία έως τις 30 Ιανουαρίου να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές. Η όλη διαδικασία έχει ελεγχθεί και εγκριθεί από τον Επίτροπο Παρακολούθησης που τοποθετήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024