Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕισπράττει, αλλά, δεν ανταποδίδει στον τουρισμό ο Δήμος Αθηναίων

Εισπράττει, αλλά, δεν ανταποδίδει στον τουρισμό ο Δήμος Αθηναίων

Η απόδοση του τέλους που καταβάλλουν στο δήμο της Αθήνας οι ξενοδόχοι ως τέλος παρεπιδημούντων που υπερβαίνει τα 14,5 εκατ. ευρώ κρίνεται ως μη ανταποδοτική…

Η απόδοση του τέλους που καταβάλλουν στο δήμο της Αθήνας οι ξενοδόχοι ως τέλος παρεπιδημούντων που υπερβαίνει τα 14,5 εκατ. ευρώ κρίνεται ως μη ανταποδοτική<...>, δεδομένου ότι η δημοτική αρχή της πρωτεύουσας δεν προβαίνει σε καμιά ενέργεια ενίσχυσης της εικόνας του τουριστικού προϊόντος των Αθηνών, δήλωσε στην εκπομπή Business & Travel o γ.γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής Γιάννης Ρέτσος.

Το συγκεκριμένο ποσό μάλιστα, τόνισε ο κ. Ρέτσος, αυξάνεται θεαματικά, αν σε αυτό προστεθεί και το αντίστοιχο τέλος που καταβάλλουν τα τουριστικά καταστήματα και εν γένει οι επιχειρήσεις που έχουν άμεση συνάρτηση με τον τουρισμό.

Επίσης, ο κ. Ρέτσος τόνισε ότι η βελτίωση της ξενοδοχειακής υποδομής, ο εκσυγχρονισμός του σχετικού νομοθετικού πλαισίου και η προβλεπόμενη δημιουργία του μητροπολιτικού Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου στην Αττική, πάγια αιτήματα όλων όσων ασχολούνται με τον επαγγελματικού τουρισμό, καθώς και η αναμενόμενη ίδρυση του Convention Bureau, CVB, αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες που θα επιφέρουν ένα καινούργιο είδος πελατείας στην Αττική με απαιτήσεις υψηλού επιπέδου και συνεπώς με τις αντίστοιχες τιμές.

Αναφερόμενος, μάλιστα στο παράδειγμα της Βαρκελώνης ο γ.γ. της ΕΞΑ εξέφρασε υπέρμετρη αισιοδοξία σχετικά με την τουριστική κίνηση της Ελλάδας από το 2004 και μετά, υπό την προϋπόθεση βέβαια μιας άρτιας, από την πολιτεία, διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων και τη συνακόλουθη δημιουργία των ανάλογων επιχειρηματικών συνθηκών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024