Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕκδηλώσεις για την προβολή των αγροτουριστικών επιχειρήσεων από τη Αγροξενία τον Ιούνιο του 2020
Αγροτουρισμός

Εκδηλώσεις για την προβολή των αγροτουριστικών επιχειρήσεων από τη Αγροξενία τον Ιούνιο του 2020

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πέρα των συνέδρων, θα δοθεί η δυνατότητα σε συναδέλφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να λάβουν μέρος στις δραστηριότητες – εμπειρίες που θα οργανωθούν σε διάφορα μέρη της Κρήτης.

Η Αγροξενία, φορέας των επιχειρήσεων αγροτουρισμού και πολυλειτουργικών αγροκτημάτων, που συστήθηκε μετά την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τον αγροτουρισμό με την ΚΥΑ υπ’αριθμ. 12528/2018 και τα Πολυλειτουργικά Αγροκτήματα με τις ΚΥΑ υπ’αριθμ. 543/34450/2007 και υπ’αριθμ. 310/85788/2018, έχει θέσει ως βασικό στόχο της:

  • Την ενίσχυση και ανάπτυξη δικτύου προβολής και προώθησης των αγροτουριστικών επιχειρήσεων και των πολυλειτουργικών αγροκτημάτων, στο πρότυπο χωρών με εμπειρία χρόνων, όπως Ιταλία, Αυστρία κ.ά. “Για μας ο τουρισμός υπαίθρου, ο αγροτουρισμός και τα πολυλειτουργικά αγροκτήματα ενισχύουν τον κοινωνικό ιστό με τη συνέργεια και συνεργασία πολλών μικρών διαφορετικών επιχειρήσεων στην ύπαιθρο που όλες μαζί δημιουργούν μια ενότητα, ένα προϊόν, και προβάλλουν ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης”. Είναι η ήπια εναλλακτική μορφή βιώσιμης ανάπτυξης και πολυδραστηριότητας στον αγροτικό χώρο, που έχει ως στόχο:
  • Να γνωρίσει ο επισκέπτης τον αγροτικό χώρο, τα πολιτισμικά στοιχεία και τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του, τις αγροτικές ασχολίες, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.
  • Να φέρει τον επισκέπτη σε επαφή με την φύση καθώς και με τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο στις οποίες θα μπορεί να συμμετέχει, να ψυχαγωγηθεί και να νοιώσει τη χαρά της περιήγησης, της γνώσης, της πληροφόρησης και της ανακάλυψης.
  • Να κινητοποιήσει τις παραγωγικές, πολιτισμικές και αναπτυξιακές δυνάμεις του τόπου, συμβάλλοντας έτσι στην αειφόρο οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του αγροτικού χώρου.

Για το σκοπό αυτό οργανώνει τετραήμερων εκδηλώσεων 23-26 Ιουνίου στην έδρα της στον Βάμο Χανίων Κρήτης:

  • 23 Ιουνίου:

Υποδοχή
Γνωριμία με μικρά χωριά στον Αποκόρωνα.

  • 24 Ιουνίου:

10 π.μ. Συνέδριο
17 μ.μ. Ξενάγηση στην πόλη των Χανίων

  • 25 Ιουνίου:

10 π.μ. Γενική Συνέλευση
17 μ.μ. “Γεύσεις και Μουσικές Ελλάδας” στην Αγροτουριστική Επιχείρηση
Fambrica Farm και αμφιθέατρο “Β” στον Βάμο.

  • 26 Ιουνίου: Δραστηριότητες Εμπειρίας

Α) Ηράκλειο Αρχαιολογικό Μουσείο – Δήμος Αρχανών Αστερουσίων στο Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα Μελίτακες (παρουσίαση – δραστηριότητες και γεύμα)
Β) Άπτερα (Αρχαιολογικός χώρος, θέατρο – Δρακώνα Δήμου Κεραμειών) επίσκεψη σε μελισσοκομικό εργαστήριο σε κτηνοτρόφο και στο Πολυλειτουργικό αγρόκτημα
Ντουνιά (γεύμα)
Γ) Ρέθυμνο παλαιά πόλη – Μαργαρίτες Εργαστήρια Κεραμικών – Μουσείο “Ελεύθερνα” Δήμου Περάματος.
Δ) Σφακιά Ίμπρος (πέρασμα φαραγγιού) Φραγκοκάστελο – Χώρα Σφακίων

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πέρα των συνέδρων θα δοθεί η δυνατότητα σε συναδέλφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να λάβουν μέρος στις δραστηριότητες – εμπειρίες που θα οργανωθούν σε διάφορα μέρη της Κρήτης.

Για τον λόγο αυτό η Eurogites (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τουρισμού Υπαίθρου Αγροτουρισμού) της οποίας είναι μέλος, ενημέρωσε τις ευρωπαϊκές ενώσεις στηρίζοντας τις εκδηλώσεις της, τις προβάλει μέσω των social media της Eurogites και θα εκπροσωπηθεί με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Kimmo Aalto και τον γενικό γραμματέα Klaus Ehrlich.

Οι εκδηλώσεις έχουν τεθεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Κρήτης και στηρίζονται από τους άλλους φορείς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024