Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕκδήλωση της Κρήτης για την προώθηση του τουρισμού
Πολιτισμική εκδήλωση από το σωματείο Πλανήτης Κρήτη

Εκδήλωση της Κρήτης για την προώθηση του τουρισμού

Στις 7 Αυγούστου 2010 θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική πολιτισμική εκδήλωση, με αποτέλεσμα την προβολή της χώρα μας σε ολόκληρο το πλανήτη και την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα. Η […]

Στις 7 Αυγούστου 2010 θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική πολιτισμική εκδήλωση, με αποτέλεσμα την προβολή της χώρα μας σε ολόκληρο το πλανήτη και<...> την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα.

Η κύρια εκδήλωση πραγματοποιείται στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης, Χανιά – Aγιος Νικόλαος, μήκους 200.000 μέτρων. Ξεκινάει με αργό πεντοζάλη από 200.000 και πλέον χορευτές και ακολουθούν το χορό οι πατριώτες μας και οι “Φίλοι της Κρήτης” μέσω των κατά τόπους σωματείων στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη γη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Κρήτη, ο “Πλανήτης Κρήτη”, στέλνει μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς της γης, καλώντας τους να χορέψουν και να γίνουν ένα μαζί του. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί και θα κλείσει στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Κρήτης, όπου τα αστέρια μας οι καλλιτέχνες θα ξεσηκώσουν ολόκληρο το πλανήτη με το τραγούδι τους και το χορό τους, προσελκύοντας και αξιοποιώντας το ενδιαφέρον των διεθνών ειδησεογραφικών καναλιών από τη μοναδική σε πλανητικό επίπεδο εκδήλωση.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προταθεί ο βασικός οδικός άξονας της Κρήτης να ονομαστεί “Οδός των λαών της γης”με παράλληλη πρόταση αναβάθμισής του, δεδομένου ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται. Ακόμα, ο βασικός άξονας θα χωριστεί νοητά σε ίσα τμήματα, όσες και οι χώρες που ο ΟΗΕ αναγνωρίζει, όπου σε κάθε τμήμα αυτού θα δοθεί με αλφαβητική σειρά και το αντίστοιχο όνομα της χώρας και αντί για σύνορα ένα γλυπτό, το οποίο θα απεικονίζει δύο ανθρώπους αγκαλιασμένους να χορεύουν αργό πεντοζάλη με τα χαρακτηριστικά των χωρών που αντιπροσωπεύουν.

Aνοιξη και φθινόπωρο δε, θα πραγματοποιούνται “περίπατοι” από τους επισκέπτες κατοίκους της γης, στην “οδό των λαών της γης”. Με την εκδήλωση αυτή ο βασικός άξονας “ενώνει τους κατοίκους της γης” και γίνεται επιθυμία και όνειρο των κατοίκων του πλανήτη μας να έλθουν και να περπατήσουν στην “οδό των λαών της γης”. Όσοι συμμετάσχουν στην κύρια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης, θα λάβουν αντίγραφο του Βραβείου Γκίνες στο όνομά τους, έχει κατατεθεί σχετική αίτηση. Θα δοθεί επιπλέον και το Βραβείο “Πλανήτης Κρήτη” στους συμμετέχοντες αμέσως ή εμμέσως, στην εκδήλωση από οποιανδήποτε σημείο του πλανήτη και αν βρίσκονται.

Ο “Πλανήτης Κρήτη” δεν περιορίζει τις δραστηριότητές του αποκλειστικά μόνο στη παραπάνω εκδήλωση. Ο άνθρωπος, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση/επιμόρφωση και το περιβάλλον είναι στις άμεσες προτεραιότητες του. Τα οφέλη είναι διαχρονικά, πολλά, άμεσα, έμμεσα και προστιθέμενης αξίας. Τα κύρια οφέλη είναι:
1. η προβολή της Κρήτης και της Ελλάδας σε όλο το πλανήτη,
2. η αύξηση κάθε χρόνο της τουριστικής κίνησης σε Κρήτη και Ελλάδα,
3. η συμβολή της Κρήτης στην συναδέλφωση των λαών της γης.

O “Πλανήτης Κρήτη” είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό, επιστημονικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, εκπαιδευτικό, ανθρωπιστικό. Κοινός παρανομαστής του είναι ο σεβασμός στη ζωή, την αξιοπρέπεια, τη διαφορετικότητα και στα “πιστεύω” των ανθρώπων, ανεξάρτητα από θρησκεία, γλώσσα, φυλή, πολιτισμό, κ.λπ. Ότι ενώνει, προστατεύει, δημιουργεί, διδάσκει, βοηθά τον άνθρωπο χαρακτηρίζει τον «Πλανήτη Κρήτη». Αντίθετα, ό,τι διαιρεί, σκορπά έριδες, δημιουργεί πάθη, αντιπαλότητες, αντιπάθειες, κ.λπ. είναι ξένο του “Πλανήτη Κρήτη”.

Μερικά από τα ιδρυτικά μέλη του ωματείου είναι:
Γιώργος Ε. Αεράκης, πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών
Μανώλης Πατεράκης, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματίων
Γιώργος Μαριδάκης, πρόεδρος Παγκρήτιας Ένωσης
Μιχάλης Πριναράκης, επίτιμος πρόεδρος Παγκρήτιας Ένωσης
Μαίρυ Τζανάκη, πρόεδρος Παγκρήτιας των Απανταχού Γυναικών
Σταύρος Ζερβουδάκης, πρόεδρος Ένωσης Κρητικών Επιστημόνων
Παλασάρος Στέλιος, πρόεδρος Κρητικής Εστίας
Ρένα Κιτσοπανίδου-Μπαρουλάκη, πρόεδρος Ένωσης Γυναικών Κρήτης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023