Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον Θεματικό Τουρισμό
Περιφέρεια

Εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον Θεματικό Τουρισμό

Η εκδήλωση 'Δρόμοι της πόλης – Διαδρομές Πολιτισμού' θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στην ευρύτερη ενότητα δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αντικείμενο το δίπτυχο 'Τουρισμός – Πολιτισμός'.

Εκδήλωση για το Θεματικό Τουρισμό, στο πλαίσιο του έργου “MEDROUTE – Mediterranean Route for Tourism and Culture” του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “ENPI CBC MED”, που χρηματοδοτείται από πόρους της Ε.Ε., διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της ΠΚΜ.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι: “Δρόμοι της πόλης – Διαδρομές Πολιτισμού” και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (εντός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης), με ώρα έναρξης 18.30.

Η εκδήλωση εντάσσεται στην ευρύτερη ενότητα δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αντικείμενο το δίπτυχο “Τουρισμός – Πολιτισμός”, θέτοντας ως βασικό στόχο την προώθηση του θεματικού τουρισμού και γενικότερα εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μέσω στοχευμένων ενεργειών διάχυσης και οργάνωσης εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τις απόψεις τους για το θέμα θα αναπτύξουν ο καθηγητής ιστορίας της τέχνης του Α.Π.Θ. και πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κ. Μιλτιάδης Παπανικολάου, η προϊσταμένη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, αρχαιολόγος δρ. Αγαθονίκη Τσιλιπάκου και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Χρίστος Ζαφείρης.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο εικαστικός κ. Σταύρος Παναγιωτάκης θα πραγματοποιήσει καλλιτεχνική performance ζωγραφικής επί τόπου σε κενό καμβά, ενώ μουσικές ατμόσφαιρες πνευστών και κρουστών θα δημιουργήσουν οι κ.κ. Νίκος Κουκής, Κώστας Χανής και Αλέξανδρος Αγγουριδάκης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024