Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕκκαθάριση, απολύσεις, δημοπρατήσεις αποτελούν το νέο σκηνικό στο θέμα της Ολυμπιακής

Εκκαθάριση, απολύσεις, δημοπρατήσεις αποτελούν το νέο σκηνικό στο θέμα της Ολυμπιακής

`Pantheon Airways` θα είναι η νέα ονομασία της `Ολυμπιακής Αεροπορίας` από τις 26 Οκτωβρίου 2006. Αυτό τουλάχιστον προβλέπει το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας, όπου μεταξύ άλλων περικλείει και τη δραματική μείωση του προσωπικού, τη συρρίκνωση του στόλου και των δρομολογίων…

`Pantheon Airways` θα είναι η νέα ονομασία της `Ολυμπιακής Αεροπορίας` από τις 26 Οκτωβρίου 2006. Αυτό τουλάχιστον<...>προβλέπει το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας, όπου μεταξύ άλλων περικλείει και τη δραματική μείωση του προσωπικού, τη συρρίκνωση του στόλου και των δρομολογίων.

Στη συνέχεια η Ολυμπιακή Αεροπορία και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές θα οδηγηθούν σε εκκαθάριση. Το ιστορικό όνομα της εταιρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα `Ναυτεμπορική`, καθώς και το λογότυπο με τους κύκλους θα δημοπρατηθεί, ενώ η τεχνική βάση και τα εμπορεύματα πρόκειται να πουληθούν. Ωστόσο, ακόμη και αυτό το σχέδιο τελεί υπό την αίρεση ότι, η Ε.Ε. δεν θα επιμείνει στην άμεση επιστροφή των 540 εκατ. ευρώ, κάτι που συνεπάγεται με κλείσιμο της εταιρίας.

Σκληρές είναι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις Βρυξέλλες για την έγκριση νέου σχεδίου για την έκβαση της υπόθεσης της Ολυμπιακής. Αποκαλυπτικός ήταν ο Υπουργός Μεταφορών, κ. Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος δήλωσε: “…η δημιουργία νέας εταιρίας, που θα λειτουργεί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και υπό ιδιώτη μάνατζερ, αποτελεί λύση την οποία επεξεργάζεται η κυβέρνηση”.

Η νέα εταιρία, που θα έχει καθαρά πτητικό έργο βασισμένη σε ιδιωτικά κεφάλαια, θα αρχίσει τη δραστηριότητά της με 33 μισθωμένα αεροσκάφη, από 41 σήμερα, θα καλύπτει 92 προορισμούς, από 118 σήμερα, και θα απασχολεί το 2007 2.162 εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις. Το σημερινό προσωπικό της Ολυμπιακής που δεν θα συγκεντρώσει τις προϋποθέσεις για αναγκαστική πρόωρη συνταξιοδότηση, θα απολυθεί πριν από την εκκαθάριση.

“Στο Πάνθεον στο Παρίσι θάβουν τη στάχτη και τα κόκαλα των ιστορικών προσωπικοτήτων από την πολιτική και την πνευματική ζωή της Γαλλίας. Εδώ η κυβέρνηση έφτιαξε ένα Πάνθεον για να θάψει την Ολυμπιακή Αεροπορία που έχει μια μεγάλη ιστορία. Εγώ όμως πιστεύω ότι τελικά θα θαφτούν τα σχέδια της κυβέρνησης”. Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, κ. Αλέκος Αλαβάνος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Αντιδράσεις εργαζομένων

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων των Ολυμπιακών Αερογραμμών στο κυβερνητικό σχέδιο για τη νέα Ολυμπιακή. Οι εργαζόμενοι ζητούν διάλογο και υπενθυμίζουν ότι το δημόσιο χρωστά 1 δισ. ευρώ στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

Εν τω μεταξύ, κακόγουστο αστείο χαρακτήρισε την υπόθεση ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Ολυμπιακή, κ. Μανώλης Πατέστος και ανέφερε ότι “αν η κυβέρνηση υιοθετήσει αυτές τις διαδικασίες αναπόφευκτα θα συγκρουστεί με τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής”. Ο πρόεδρος των εργαζομένων χαρακτήρισε ακόμη νοσηρούς εγκεφάλους όσους εμπνεύστηκαν την ονομασία της νέας εταιρίας ως `Πάνθεον Airways`, αφού σε όλο τον κόσμο η εταιρία ήταν αναγνωρισμένη ως Ολυμπιακή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024