Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈκκληση της υπουργού Τουρισμού για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων
Τουριστική πολιτική

Έκκληση της υπουργού Τουρισμού για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων

Η κα Κουντουρά τονίζει ότι η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, πλήττει τον τουρισμό και δυσφημεί τη χώρα. 'Μοιάζει, σα να μην έχουμε καταλάβει τους κινδύνους που γεννιούνται από την παράταση αυτής της απεργίας', λέει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τις προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση προς όφελος των εργαζομένων, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά καλεί την Ομοσπονδία να επανεξετάσει την απόφασή της και να λήξει άμεσα τις κινητοποιήσεις.

Οι τεράστιοι όγκοι των σκουπιδιών σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν επικίνδυνες για την υγεία συνθήκες για τους Έλληνες και για τους ξένους επισκέπτες που βρίσκονται στη χώρα μας.

Το Υπουργείο Τουρισμού έχει γίνει αποδέκτης κύματος παραπόνων από φορείς και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζητούν άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξέλιξη της τουριστικής περιόδου και να αποφευχθεί πλήγμα στην εικόνα της χώρας διεθνώς.

Η υπουργός Τουρισμού κάνει έκκληση για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων.

Και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Α. Ρέτσος, με αφορμή τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στον χώρο της καθαριότητας είναι μια ιδιαίτερα κακή είδηση. Τόσο για τη δημόσια υγεία κατοίκων και επισκεπτών πολλών περιοχών της χώρας, όσο και για τον τουρισμό και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Μοιάζει, σα να μην έχουμε καταλάβει τους κινδύνους που γεννιούνται από την παράταση αυτής της απεργίας. Έστω και τώρα, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Κάθε ώρα που περνάει χωρίς λύση, αυξάνει τις αρνητικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της κοινωνίας και της οικονομίας”.

Η φωτογραφία δεν είναι χθεσινή, ούτε καν φετινή, αλλά από το 2011. Κάτι που δείχνει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει για να λυθεί το πρόβλημα….

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024