Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕκπόνηση προγραμμάτων επαναπροσδιορισμού της αγροτουριστικής πολιτικής
Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου-Κοντού

Εκπόνηση προγραμμάτων επαναπροσδιορισμού της αγροτουριστικής πολιτικής

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Κοντό πραγματοποιήσε χτες ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της οποίας είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν τρόπους σύνδεσης της αγροτικής και τουριστικής πολιτικής, με απώτερο στόχο την προβολή του τουρισμού, αλλά και των προϊόντων της ελληνικής γεωργίας…

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Κοντό πραγματοποιήσε χτες ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της οποίας είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν τρόπους σύνδεσης<...>της αγροτικής και τουριστικής πολιτικής, με απώτερο στόχο την προβολή του τουρισμού, αλλά και των προϊόντων της ελληνικής γεωργίας.

“Μας δίνετε η δυνατότητα να στηρίξουμε τη διατήρηση του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού στην ελληνική περιφέρεια με την χρησιμοποίηση δύο μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει η χώρα μας και ιδιαίτερα η ελληνική περιφέρεια: του τουρισμού και της γεωργίας. Μέσα από τον τουρισμό μπορούμε να προσελκύσουμε τον κόσμο και μέσα από την γεωργία και τα αγροτικά μας προϊόντα να τους δώσουμε το κάτι ξεχωριστό έτσι, ώστε να επισκεφθούν πολλές ξεχασμένες περιοχές της πατρίδας μας. Ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κοντός.

Η εξειδίκευση του τουριστικού προϊόντος, που αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, όπως επεσήμανε από την πλευρά του ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Σπηλιωτόπουλος, απαιτεί ενίσχυση και του γαστρονομικού και του πολιτισμικού προϊόντος. “Μέσα από την γαστρονομία δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα μεσογειακής διατροφής, άρα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων” εξήγησε. Μέσα από πολυεπίπεδες πολιτικές στην αγροτουριστική περιοχή μπορούμε συνέχισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος να συνδυάσουμε την πρωτογενή αγροτική παραγωγή με τις τουριστικού επιπέδου, εξειδικευμένες ποιοτικές υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο Υπουργοί αποφάσισαν την εκπόνηση συγκεκριμένων ποιοτικών προγραμμάτων που αφορούν στον επαναπροσδιορισμό της αγροτουριστικής πολιτικής μας, στην έμφαση στα αγροτικά προϊόντα και στην προβολή, μέσω των αγροτικών προϊόντων και της ελληνικής διατροφής, του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Τέλος, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ευχαρίστησε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δέσμευση του να παραχωρηθούν 14.000 νέα στρέμματα στον Παρνασσό, αφού “το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, μέσα από την επέκταση του με καινούργιες πίστες, θα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κέντρα χιονοδρομίας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024